Productschap Diervoeder

26/03/2004

Aanleveren salmonella analyses aan Databank Ongewenste Stoffen (DOS)

In GMP18-B is het programma "Monitoring Salmonella in de diervoedersector 2002" opgenomen. In het kader van dit programma zijn de GMP- of QC- gecertificeerde leveranciers van voedermiddelen en mengvoeders genoemd in het programma verplicht de monitoringsgegevens in het kader van het monitorings-programma Salmonella minimaal maandelijks aan het Productschap Diervoeder (PDV) beschikbaar te stellen (Databank Ongewenste Stoffen - DOS).

Onlangs heeft het PDV hiervoor een nieuw programma in gebruik genomen. De gegevens kunnen nu via een speciale Internetpagina worden aangeleverd. Een groot aantal bedrijven heeft hiervoor reeds per e-mail een instructie met bijbehorende gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen.

Mocht u deze nog niet hebben ontvangen dan verzoeken wij u zich aan te melden via het volgende formulier. U ontvangt de benodigde gegevens dan z.s.m.

Verder willen wij u erop wijzen dat het in het kader van de GMP-regeling verplicht is de monitoringsgegevens voor salmonella maandelijks aan de PDV databank beschikbaar te stellen. Het niet nakomen van deze verplichting kan consequenties hebben voor uw GMP-erkenning.