Lekstroom, 10.07 uur

Utrecht 26-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Openingstijden politiebureau Lopik

LOPIK Omdat er nauwelijks behoefte aan bleek, is besloten het bureau in Lopik met ingang van 2 april a.s. op vrijdagmiddag niet meer open te stellen voor publiek.

De openingstijden per 2 april zijn:


- maandag t/m donderdag van 14.00 uur tot 15.00 uur


- dinsdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur.

Verdachten aangehouden na inbraak supermarkt

HOUTEN Een oplettende getuige zag donderdagavond omstreeks 23.00 uur vier jongens staan aan de achterzijde van een supermarkt aan de Raaigras. Omdat hij het niet vertrouwde, belde hij de politie. Agenten kwamen snel ter plaatse en bij hun komst rende het viertal weg.

Twee van de vier jongens konden worden aangehouden, zij zijn beiden 18 jaar en afkomstig uit Houten.

Onduidelijk is nog in hoeverre de inbraak was gevorderd.

Vier winkeldieven in kraag gevat

NIEUWEGEIN - Vier verdachten waren betrokken bij een winkeldiefstal in een winkel aan de Veldwade.

Een 23-jarige Utrechter gaf in de winkel een doos met lampen aan een 35-jarige vrouw uit IJsselstein. Vervolgens stopte zij dit in de rugtas van haar 9-jarige zoon. Een 20-jarige vrouw hield de omgeving in de gaten.

De vier werden betrapt middels camerabeveiliging en konden bij de uitgang worden aangehouden.

Grote verkeerscontrole in West

WOERDEN EN NIEUWEGEIN Donderdagmiddag en avond werd in Woerden en Nieuwegein een grote verkeerscontrole gehouden.

Doel van de controle was de pakkans van de overlastveroorzakers te vergroten en de samenwerking tussen de districten Lekstroom en Rijn & Venen een positieve impuls te geven.

Woerden was s middags aan de beurt. Er werd op drie locaties gecontroleerd: Houttuinlaan, Steinhagenseweg en Rembrandtlaan/Toernooysveld.

In totaal werden op de Houttuinlaan en Steinhagenseweg 567 autos gecontroleerd. Allereerst moest de bestuurder van de auto een blaastest uitvoeren. Vervolgens werden zijn papieren gecontroleerd en daarna de technische staat van zijn auto. Op dit moment zijn de exacte cijfers hiervan nog niet bekend.

Op de Rembrandtlaan werd een scootercontrole gehouden. Hier werden 37 scooters en bromfietsen gecontroleerd. Dertien processen-verbaal werden uitgeschreven voor vermogen (opgevoerd), drie omdat de bestuurder geen certificaat kon tonen en verder nog enkelen voor het rijden zonder helm en zonder verlichting.

Omstreeks 20.00 uur werd de controle verplaatst naar Nieuwegein (locatie pakeerplaats De Blokhoeve). Hier werden ongeveer 500 autos gecontroleerd. Van hen konden 27 bestuurders geen rijbewijs tonen en dertig geen kentekenbewijs. Zij kregen een proces-verbaal. Vijf automobilisten en/of hun bijrijders droegen geen gordel. Ook zij kregen een bekeuring. Enkele overige overtredingen waren: rijden door rood licht, te hoge snelheid, rijden onder invloed (390 ug/l, 505 ug/l)

Hier werden 26 scooters gecontroleerd en ongeveer twintig processen-verbaal uitgeschreven, onder andere voor vermogen (11), het niet kunnen tonen van verzekeringspapieren (3), niet dragen van helm en gladde band.