Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht 26-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Winkeldief aangehouden

WOERDEN Een 35-jarige man uit De Bilt werd donderdagavond aangehouden in een winkel aan de Jaap Bijzerweg.

De man stopte een shirt in zijn tas en wilde deze mee de winkel uitnemen zonder te betalen. Het alarm ging af en hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Verkeerscontrole

ABCOUDE Tussen 16.00 en 17.00 uur werd op de Burgemeester des Tombeweg een verkeerscontrole gehouden.

Een 57-jarige man uit Langbroek werd aangehouden omdat hij geen gordel droeg. De man werd hierover zo boos dat hij de politie-agenten bedreigde. Hij werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau in Mijdrecht. Daar bood hij later zijn excuses aan.

Grote verkeerscontrole in West

WOERDEN EN NIEUWEGEIN Donderdagmiddag en avond werd in Woerden en Nieuwegein een grote verkeerscontrole gehouden.

Doel van de controle was de pakkans van de overlastveroorzakers te vergroten en de samenwerking tussen de districten Lekstroom en Rijn & Venen een positieve impuls te geven.

Woerden was s middags aan de beurt. Er werd op drie locaties gecontroleerd: Houttuinlaan, Steinhagenseweg en Rembrandtlaan/Toernooysveld.

In totaal werden op de Houttuinlaan en Steinhagenseweg 567 autos gecontroleerd. Allereerst moest de bestuurder van de auto een blaastest uitvoeren. Niemand had teveel gedronken. Vervolgens werden zijn papieren gecontroleerd en daarna de technische staat van zijn auto. Op dit moment zijn de exacte cijfers hiervan nog niet bekend.

Op de Rembrandtlaan werd een scootercontrole gehouden. Hier werden 37 scooters en bromfietsen gecontroleerd. Dertien processen-verbaal werden uitgeschreven voor vermogen (opgevoerd), drie omdat de bestuurder geen certificaat kon tonen en verder nog enkelen voor het rijden zonder helm en zonder verlichting.

Omstreeks 20.00 uur werd de controle verplaatst naar Nieuwegein (locatie pakeerplaats De Blokhoeve). Hier werden ongeveer 500 autos gecontroleerd. Van hen konden 27 bestuurders geen rijbewijs tonen en dertig geen kentekenbewijs. Zij kregen een proces-verbaal. Vijf automobilisten en/of hun bijrijders droegen geen gordel. Ook zij kregen een bekeuring. Enkele overige overtredingen waren: rijden door rood licht, te hoge snelheid, rijden onder invloed (390 ug/l, 505 ug/l)

Hier werden 26 scooters gecontroleerd en ongeveer twintig processen-verbaal uitgeschreven, onder andere voor vermogen (11), het niet kunnen tonen van verzekeringspapieren (3), niet dragen van helm en gladde band.