Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 26-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verkeerscontroles

UTRECHT De politie heeft donderdagavond op de Brailledreef een verkeerscontrole uitgevoerd.

Er werden in totaal 52 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, gladde banden en het niet dragen van de helm. 535 Bestuurders moesten een blaastest afleggen hiervan had één bestuurder te veel gedronken. Voor zes taxichauffeurs werd een proces-verbaal uitgeschreven voor het niet in orde hebben van hun papieren.

Een bestuurder werd aangehouden omdat hij nog een aantal boetes niet had betaald. Na betaling kon de man weer naar huis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij verdacht werd van diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 20.20 uur een man goederen mee de winkel uitnemen zonder deze eerst af te rekenen. De 22-jarige dief uit Utrecht werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau werd hij ingesloten voor verhoor.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Omstreeks 23.55 uur kreeg de 31-jarige bestuurder uit Vinkeveen een stopteken. Na de eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 445 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Laffe straatroof

UTRECHT Op de Burgemeester Fockema Andreaelaan vond donderdagavond een laffe beroving plaats van een vrouw die slacht ter been is.

Een 67-jarige vrouw uit Nijkerk wilde omstreeks 19.40 uur haar looprek in de auto plaatsen. Op dat moment kwam een tot nu toe onbekende jongen naar haar auto lopen en pakte van de bijrijderstoel haar tas weg. Omdat de vrouw slecht ter been is kon zij alleen maar toekijken.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe straatroof. De vrouw kon de jongen als volgt beschrijven, een jongen met een getinte huidskleur, rond de 14 jaar oud. Hij had een slank postuur, kort zwart krulletjes haar en ongeveer 1,65 meter lang. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg,

tel.: 0900 88 44.