Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

FTST VIERT DERTIGJARIG BESTAAN

Den Haag, 26 maart 2004 De Federatie Tank en Silo Transporteurs (FTST) bestaat dit jaar dertig jaar. Op vrijdag 26 maart wordt dit heugelijke feit in Amsterdam tijdens het jaarfeest gevierd. De FTST heeft zich in die dertig jaar ontwikkeld tot een belangrijke ontmoetingsplaats voor de logistieke dienstverleners als belangenbehartiger en kennismakelaar en zal deze belangrijke functies ook in de toekomst blijven vervullen.

De oliecrisis in de jaren zeventig en het daaruit voortkomende besef dat samenwerking noodzakelijk is, leidde tot de oprichting van de Vereniging van Tankvervoerders. Dit is de voorloper van de FTST. De leden leerden elkaar steeds beter kennen en respecteren en daarmee werd een belangrijke doelstelling bereikt.

De FTST organiseert regelmatig themabijeenkomsten waarbij belangrijke spelers uit de markt de leden informeren over de laatste ontwikkelingen. De sector van tank- en silotransporteurs kenmerkt zich door een hoog innovatiegehalte. Dit is mede het gevolg van het soort goederen die vervoerd worden, zoals gevaarlijke stoffen en levensmiddelen. De strenge regelgeving die voor het vervoer van deze goederen geldt, is mede verantwoordelijk voor de investeringen in innovatief materieel.

De FTST ziet ook in de toekomst een belangrijke rol voor zich weggelegd. Ter versterking zijn besprekingen over samenwerking met de Deelmarkt Tank en Silo Vervoer van TLN bezig. De FTST beoogt daarmee te komen tot één onafhankelijke belangenbehartiger voor de tank- en silovervoerders.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Noot voor de redactie (