Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 maart 2004

Jan Camphuis.: 053-4555588

Onder invloed aanrijding veroorzaken

!8 jarige automobiliste met 1.5 promille veroorzaakt aanrijding

Enschede

Donderdagavond 25 maart om ongeveer 23.40 uur wordt een aanrijding gemeld op de Zwarteweg in Enschede. Bleek dat een 18 jr. automobiliste uit Enschede een paal had geraakt en daarna de macht over het stuur had verloren. Zij reed tegen een geparkeerde auto van een 39 jr. bewoner, wiens auto doorschoof tegen een auto van een 26 jr. inwoner van Almelo die daar ook geparkeerd stond. De 18 jr. bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd dan ook aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.5 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-036981)

Aanrijding, onder invloed

Enschede

Plaats

Vrijdagmorgen 26 maart om ongeveer 05.30 uur zien surveillerende politiemensen midden op het Hoedemakerplein in Enschede een auto staan, waarvan het rechtervoorwiel gehele scheef onder de auto stond. Bleek dat de bestuurder, een 27 jr. Enschedeer, vermoedelijk tegen een middenberm / middengeleiding is gereden. Tevens werd het nodige alcoholgebruik geconstateerd. Hiervoor werd de 27 jr. aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.7 promille uit. De auto is afgesleept, waarna tevens bleek dat deze niet verzekerd was. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-037020)

Aanhouding na belediging

Man niet eens met optreden politiemensen en uit de nodige beledigingen

Enschede

Vrijdagmorgen 26 maart omstreeks 04.45 uur werd op de Bolwerkstraat in Enschede een 28 jr. man uit Ermelo aangehouden. Hij vond het nodig surveillerende politiemensen te beledigen ten overstaan van het publiek. Hij vertelde het niet eens te zijn met het optreden van de politiemensen en schold hen daarop uit. Hij was het niet eens met het feit dat een vriend van hem een bekeuring kreeg voor het urineren op straat. Na aanhouding werd hij meegenomen naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de vrijdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-037015)

Brom- en snorfietscontroles

In het kader van het scooterproject in Enschede-Zuid, twee controles uitgevoerd

Enschede

In het kader van het scooterproject, wat al geruime tijd in Enschede-Zuid wordt gehouden, zijn donderdag 25 maart opnieuw een tweetal controles uitgevoerd. Tussen 14.45 en 17.15 uur werd gecontroleerd op de Veldhoflanden en van 18.30 tot 20.45 uur aan de Broekheurnering in Enschede-Zuid. In totaal werden 50 processen-verbaal uitgeschreven waarvan het grootste deel aan bestuurders cq bestuursters van brom- snorfietsen. 15 van de ongeveer 65 gecontroleerde bromfietsen hadden een te hoog vermogen met als uitschieter een bromfiets met een vermogen van 1.9 Kw. Daarnaast werden processen-verbaal uit geschreven voor het niet dragen van een helm, het rijden door rood, niet goed werkende remmen en diverse andere technische overtredingen. Ook kregen een aantal autobestuurders nog een proces-verbaal. O.a. voor het niet dragen van de autogordel en het handsfree telefoneren. Deze controles zullen in Enschede-Zuid worden voortgezet. (bps: 04-036946)


---- --