Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 maart 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Poging tot doodslag

Verdachte rijdt tijdens aanhouding in op opsporingsambtenaar

Wierden

Op donderdag 25 maart omstreeks 20.23 uur is een jachtopziener in het veld om te controleren op stropers. Hij treft op een zandpad tussen de Grimbergerzijweg en de Bosweg een auto aan en ziet dat de automobilist een nachtkijker heeft. Hij spreekt daarop de verdachte aan en zegt hem dat hij is aangehouden. Daarop geeft de verdachte gas en rijdt op de jachtopziener in. Deze kan ternauwernood zijn vege lijf redden door op tijd aan de kant te springen. De verdachte rijdt vol gas weg en belandt aan de Bosweg in een sloot. Hij weet te ontkomen. De auto wordt weggesleept en veilig gesteld voor nader onderzoek. De identiteit van de verdachte is bekend en hij zal hierover nog gehoord worden. Hem zal mogelijk poging tot doodslag ten laste worden gelegd. (bps: 04-036957)

Automobilisten onder invloed

Tijdens controles zijn drie automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol

Nijverdal, Wierden en Rijssen

In de nacht van vrijdag 26 maart zijn tijdens controles op verschillende locaties drie automobilisten bekeurd wegens het rijden onder invloed. Omstreeks 00.42 uur wordt een 26-jarige Wierdenaar gecontroleerd op de Anjelierstraat in Wierden. Hij blaast 0,86 o/oo en krijgt hiervoor een transactie. (bps: 04-036989) Omstreeks 00.52 uur wordt een 48-jarige Nijverdaller gecontroleerd op de Rijssensestraat in Nijverdal. Hij blaast 0,88 o/oo. Hij krijgt hiervoor een dagvaarding. (bps: 04-036982) Omstreeks 03.14 uur wordt een 35-jarige Deventernaar gecontroleerd op de Haarstraat in Rijssen. Hij blaast 1,36 o/oo. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij krijgt hiervoor een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur. Tevens had hij nog een drietal boetes open staan met een totaal bedrag van 331,83 euro. Deze heeft hij betaald. (bps:04-037003)

Rijbewijzen ingenomen na snelheidsoverschrijding

Van twee automobilisten nam de politie het rijbewijs in na snelheidsoverschrijding

Almelo

Op donderdag 25 maart controleert de politie op de A35 op overschrijding van de toegestane maximumsnelheid. Deze is in verband met wegwerkzaamheden teruggebracht naar 70 km/u. In totaal zijn 596 passanten gecontroleerd. In totaal zijn 12 processen-verbaal uitgeschreven, waarvan bij 2 automobilisten het rijbewijs is ingenomen. Een 34-jarige man uit Londerzeel (B) reed 109 km/u en kreeg een transactie van 255 euro, welke hij onmiddellijk moest betalen. Een 24-jarige man uit Eindhoven reed 131 km/u en moest zijn rijbewijs inleveren. Een 34-jarige vrouw uit Vriezenveen reed 122km/u en ook haar rijbewijs is ingenomen. Zij weigerde echter uit de auto te stappen en probeerde weg te rijden. Dit werd haar belet, waarop ze is aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-036818/731/951)

Verkeerscontroles

Op verschillende locaties hield de politie verkeerscontroles

Almelo, Wierden en Nijverdal

Op donderdag 25 maart hielde de politie op verschillende locaties in het district Noordwest-Twente verkeerscontroles. Almelo: op Het Baken vond een bromfietscontrole plaats. 32 voertuigen werden gecontroleerd. In totaal is 17 keer een bekeuring uitgeschreven, waarvan 13x constructiesnelheid en 4x overige overtredingen. Almelo: op de Schuilenburgsingel en de Kolthofsingel werd onder andere gecontroleerd op het rode verkeerslicht en de autogordel. In totaal zijn 25 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 11x roodlicht, 6x autogordel, 5x rood licht bij spoorwegovergang, 3x diverse overtredingen. Wierden: diverse locaties gordelcontrole. In totaal zijn 110 voertuigen gecontroleerd waarbij 17 bekeuringen uitgeschreven. Nijverdal: op de Grotestraat werd het sluipverkeer Grotestraat - Bonteweg gecontroleerd (niet de aangegeven rijt\richting volgen). Hier zijn 15 bekeuringen uitgeschreven.


---- --