Politie Drenthe

vrijdagmorgen 26-03-04

Assen 26-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie houdt alcomobilist aan
HOLLANDSCHEVELD De politie heeft een dagvaarding uitgereikt aan een 26-jarige man uit Hollandscheveld. De man werd op Het Hoekje gecontroleerd op rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een resultaat van ongeveer 0,70 promille.

Motorrijder gewond
ASSEN Donderdagmiddag tegen halfvijf kreeg de politie melding van een ongeval op De Haar. Een motorrijder uit Assen haalt een auto in, tijdens het inhalen komt er een bus uit tegengestelde richting, deze had de 27-jarige vrouw niet gezien. De vrouw wijkt uit naar link en raakt de macht over het stuur kwijt. Zij schuift de berm in en belandt in de sloot. De vrouw is met onbekend letstel naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht.

Auto kwijt
EMMER COMPASCUUM Een 63-jarigen man uit Emmen deed donderdagavond een beroep op de politie. De man had zijn auto geparkeerd langs het kanaal Zuid zijde met de neus in de richting van het water. Bij terugkeer was de auto verdwenen, in eerste instantie dacht de man dat de auto gestolen was tot dat hij zag dat de auto in het kanaal lag. De auto is geborgen.

Rijbewijs ingenomen door politie
NIJEVEEN Donderdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 22-jarige man uit Nijeveen ingenomen. De politie zag de man met hoge snelheid rijden over de Ceintuurbaan in de richting van de Watertoren. Op de Nieuwe Meppelerweg verhoogde dan man zijn snelheid. De man krijgt een proces-verbaal voor het rijden van 140 km/uur.

GASSELTE - Iets later op dezelfde avond heeft de politie ook het rijbewijs ingenomen van een 48-jarige man uit Stadskanaal. Tijdens een snelheidscontrole op de Ir. Van Veelenweg werd geconstateerd dat de man zon 130 km/uur reed.

Politie bekeurt voor keren op de weg
KLAZIENAVEEN Een 33-jarige inwoner van Soltau heeft donderdagavond een bekeuring van 160,- gekregen. De man reed met zijn vrachtwagen met oplegger over de N37, hij verklaarde dat hij de afslag Klazienaveen had gemist en keerde daarop zijn voertuig. Keren op een autoweg is verboden.

Oplettende getuigen tippen politie
HOOGEVEEN Donderdagmiddag hebben oplettende getuigen de politie geholpen bij het oplossen van een misdrijf. Zij zagen dat een 49-jarige man uit Bovensmilde zich verdacht gedroeg en tipten de politie. De man verstopte namelijk een tas met, daarin na later bleek gestolen, gereedschap. Hierop heeft de politie de man kunnen aanhouden. De man wordt verdacht van winkeldiefstal van levensmiddelen en gereedschap.

Oplettende winkelier betrapt dief
BOVENSMILDE Een 45-jarige winkeldief uit Bovensmilde liep donderdagavond tegen de lamp. Bij een winkel aan de Schoolstraat rekende de man één fles drank af en vergat zes andere te betalen. De politie heeft de man een dagvaarding gegeven.

Vrouw van tas beroofd, politie zoekt dader
EMMEN De politie is een onderzoek gestart nadat een 78-jarige vrouw uit Emmen donderdagmiddag van haar tas werd beroofd. De vrouw liep omstreeks kwart voor vijf in de richting van het winkelcentrum en stak de noordelijk rijbaan van de Houtweg over. Terwijl ze dat deed werd ze van achteren ingehaald door een jongen op een fiets. De jongen griste de handtas uit haar hand. De vrouw bleef op de schrik na ongedeerd. In de tas zat een portemonnee.

Jeugdige vandalen betrapt
MEPPEL Door een oplettende passant zijn twee jongens van 13-jaar betrapt bij het plegen van vernielingen. De jongens bevonden zich op het terrein van de plaatselijke voetbalvereniging aan de Ezingerweg. Door de getuige werd gezien dat de jongens een bord vernielden en vervolgens met stukken steen op ruiten gooiden. De politie heeft de beide jongens meegenomen naar het bureau. De jongens zullen via HALT een alternatieve straf krijgen. De ouders van de jongens zullen de schade aan de club vergoeden.

Auto uitgebrand
TYNAARLO Bij een autobrand aan De Steeg brandde in de nacht van donderdag op vrijdag een auto volledig uit. Een tweede auto kon met lichte schade bij de vuurhaard worden weggehaald.

Getuigen gezocht van brand
HOOGEVEEN De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag rond de klok vier in de omgeving geweest zijn van de Industrieweg, en die daar dingen gezien hebben die mogelijk te maken hebben met een brand. Tegen vier uur kreeg de politie melding van een brand bij een pand aan de Industrieweg. Aan de achterzijde van het pand stond ook een auto in de brand. Deze stond dicht tegen het pand aan geparkeerd. Het vuur is overgeslagen naar het pand. De Technische Recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

De politie controleert
DRENTHE- Op verschillende plaatsen in Drenthe heeft de politie donderdagavond controles uitgevoerd. Daarbij werden ook blaasproeven gehouden. In Emmen werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en het niet in orde hebben van de APK. In Roden werd zeven bestuurders van fietsen bekeurd voor rijden zonder licht. In Assen negeerden zestien mensen een rood verkeerslicht. Vierentwintig persoen droegen geen gordel, twee personen belden vanuit de auto zonder handsfree set en ook hier was iemand die de APK niet in orde had. In Roden werden blaastesten afgenomen. Het dragen van de gordel werd niet door iedereen zo nauw genomen, vijf mensen kregen een bekeuring. In Meppel werden bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren en het niet voeren van juiste verlichting.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.

info@politie-drenthe.nl