Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


26 maart 2004


Flinke vangst bij "Ochendgloren" A1 - Apeldoorn


Afgelopen nacht zijn bij een grote verkeerscontrole op de parkeerplaatsen Lukasgat en de Hucht langs de A1 onder Apeldoorn drie mannen aangehouden nadat in hun auto een drietal flatscreens, een kluis en een zak met inbrekerswerktuigen werden aangetroffen. De goederen zijn vermoedelijk afkomstig van een inbraak elders in het land.. De drie mannen, afkomstig uit Amersfoort, zijn voor ander onderzoek ingesloten. De inhoud van de kluis is nog niet bekend. Een nader onderzoek volgt.
Verder bleken vijf bestuurders bleken onder invloed van alcohol. De hoogste score bedroeg 1,0 promille.
Eén van de onder invloed rijdende automobilisten reed bovendien kort voor de controleplaats met een snelheid van 186 km.per uur waar 120 is toegestaan. Zijn auto werd in beslag genomen.
In totaal werden 246 bekeuringen uitgeschreven waarvan 145 terzake overschrijding van de maximum snelheid.


Overtredingen


Twee auto's werden ingenomen omdat de bestuurder geen rijbewijs had en niet aangetoond kon worden wie de eigenaar was.
Een tweetal andere auto's bleken niet verzekerd.
Eén bestuurder werd bekeurd voor overtreding van de Wet Wapen en Munitie omdat in zijn auto een honkbalknuppel voor het grijpen lag.
Één radardetector werd in beslag genomen.

In totaal inde de politie ter plaatse nog een vijftal openstaande boetes voor een totaal bedrag van E 762,66
In totaal werden 101 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen waaronder 14 maal voor geen APK-keuring, geen geldig rijbewijs, gladde banden, onjuiste verlichting, onjuiste kentekenplaat op aanhangwagens.
De dienst Technische en Milieucontroles van de KLPD controleerde 87 vrachtwagens. Wegens overtreding van de rijtijden werden 11 rijverboden opgelegd. Verder werd bekeurd voor een overtreding m.b.t. het gebruik van de tachograaf, één maal overschrijding van de lengte van het voertuig en lading.
Een automobilist werd bekeurd voor overtreding van de Wetgeving inzake gevaarlijke stoffen. Hij vervoerde in zijn auto vijf jerrycans met dieselolie.


De uitgebreide controles "Ochtendgloren" worden op wisselende tijdstippen en plaatsen georganiseerd door de KLPD, in samenwerking met de regiokorpsen, de Koninklijke Marechaussee, de Douane, de Autobahnpolizei NRW/Niedersachsen en andere ondersteunende diensten.



---- --