1e persbericht van vrijdag 26 maart 2004

Eindhoven 26-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na bedreiging aangehouden

Op de Markt is donderdag om 23.00 uur een 51-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had even daarvoor een personeelslid van de nachtopvang met de dood bedreigd. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken automobiliste raakt rijbewijs kwijt

Een 22-jarige vrouw uit Deurne heeft vrijdagochtend haar rijbewijs moeten inleveren. Agenten zagen rond 1.00 uur dat ze met haar auto uit de parkeergarage van de Heuvel Galerie in Eindhoven kwam, waarbij de wagen geen verlichting voerde. Vervolgens stond ze met de auto verkeerd voorgesorteerd. Op de Bleekstraat werd ze staande gehouden, waarbij de agenten een alcohollucht roken. Op het bureau bleek ze een alcoholpromillage van 1.40 te hebben. Haar rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Opgepakt voor vernielen ruit

Twee mannen van 20 jaar uit Eindhoven en Tilburg zijn vrijdagochtend rond 4.15 uur aangehouden op het Wilhelminaplein. Volgens een getuige zouden zij kort daarvoor bij een bedrijf aan de Willemstraat een ruit hebben vernield. De gewaarschuwde politie zag de mannen daarna op het Wilhelminaplein lopen. Omdat zij aan het signalement voldeden, zijn ze aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man bedreigt benzinepomppersoneel

Een 61-jarige Helmonder is donderdag om 13.50 uur op de Wethouder Ebbenlaan aangehouden nadat hij personeel van een benzinestation had bedreigd. De man kwam het benzinestation binnen en wilde een pakje sigaretten. Hij had echter geen geld bij zich maar de man wilde zijn autosleutels achter laten. Toen dat niet werd geaccepteerd bedreigde hij het personeel met de dood. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Twee computers weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Bosseweg zijn donderdagavond twee computers gestolen. Van het bedrijf is een ruit vernield.

Oirschot: Sieraden en geld weggehaald

Bij een inbraak in een woning aan De Schepen zijn sieraden en geld weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 18.40 en 20.30 uur. Het slot van de achterdeur is geforceerd, waarna de woning werd doorzocht.

Heeze: Bedrijfsinbraak

Vrijdagochtend rond 3.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan De Boelakkers. Een raam aan de voorkant van het pand is ingeslagen, waarna een laptop en een TFT-beeldscherm werden meegenomen.

Maarheeze: Computers en cameras weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan het Rondven zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee computers en twee digitale cameras gestolen. Ook werd een aanhangwagen meegenomen. Om binnen te komen is een deur opengebroken.

Elsendorp: Bromfietser gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Doctor de Quayweg is vrijdag om 7.25 uur een 38-jarige bromfietser uit De Mortel gewond geraakt. Hij stak de weg over maar had een personenauto niet aan zien komen. De bestuurder van de auto, een 37-jarige man uit Venray, kon de bromfietser niet meer ontwijken. De bromfietser is met beenletsel naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond gebracht.

Veldhoven: CV-ketel uit nieuwbouwhuis gestolen

Uit een nieuwbouwhuis aan de Berkt is in de nacht van donderdag op vrijdag de cv-ketel gestolen. De ketel was al gemonteerd maar werd door de dieven losgekoppeld. Ze kwamen binnen door een ruit te vernielen.