Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Peng handhaaft koppositie op EK Dames te Dresden

In ronde 5 van het EK Dames te Dresden heeft Peng haar 100% score gehandhaafd door een zege op de Duitse Pähtz! Na een goede strategische stelling te hebben bereikt, tructe ze haar tegenstandster en bracht zo haar voorsprong op de rest van het veld naar een vol punt. In de zesde ronde moet Peng tegen Pia Cramling, de speelster met de hoogste rating. Het belooft een spannende partij te worden.

Tea Bosboom-Lanchava zit er even doorheen na haar nederlaag van gisteren. Ze speelde niet zo gelukkig tegen de hoger geplaatste Foisor, die dankbaar het punt aannam. Désiree Hamelink, Marlies Bensdorp en Bianca Muhren hadden alledrie een goede tot gewonnen stelling in handen. Désiree miste een aantal keer de winst en moest tegen Khurtsidze (2411!) berusten in remise. Een goed resultaat tegen deze dame, maar er had meer in gezeten. Hetzelfde, maar dan in iets mindere mate, was aan de hand bij Bianca. zij zette tot twee keer toe haar betere stelling niet om in een overtuigend betere stelling. Ze gaf haar tegenstandster wat rommelkansjes en die benutte mevrouw Dragomirescu zo goed, dat ze de partij nog won.

Marlies had een onduidelijke stelling tegen Krivec en liet ook kans op een betere stelling glippen, waarna ze in het eindspel met een vesting naar remise wist te ontsnappen. Er had in deze vijfde ronde dus meer ingezeten, maar Peng staat in ieder geval nog bovenaan! Morgen, in de zesde ronde, wederom een Nederlands duel: tussen Tea en Marlies. Wie zal er aan het langste eind trekken, of zullen de dames vrede sluiten? We zullen het zien!