Gemeente Dordrecht


---

Dordrechts Museum koopt 'landschap' Hans Broek aan

Alicja Rakuzyn
DORDRECHT - Het Dordrechts Museum heeft een werk aangekocht van de schilder Hans Broek (Veenendaal, 1965). Het schilderij, getiteld `Colorado Blvd', hangt al sinds 1 februari in het Dordrechts Museum, waar het deel uitmaakt van de overzichtstentoonstelling `Hans Broek - 10 Years', die hier momenteel te zien is.

De landschappen van Hans Broek vallen op door hun extreme formaten, maar meer nog door de ongewone visie die eruit spreekt. `Colorado Blvd', een landschapswerk van Los Angeles bij nacht, uit 2002 is bijna vier meter breed en anderhalve meter hoog.
Hoewel Hans Broek al vanaf 1995 in de V.S. woont, en daar voorlopig ook nog zal blijven, kan hij, volgens conservator Moniek Peters van het Dordrechts Museum, worden beschouwd als een Nederlandse landschapschilder die verbonden is met een lange traditie. ,,Zijn geabstraheerde verbeelding van L.A. past goed bij de collectie van het Dordrechts Museum waarin het landschap een van de belangrijkste thema's is, zowel in oude als moderne en hedendaagse kunst. Het Dordrechts Museum is dan ook zeer verheugd het prachtige Colorado Blvd aan de collectie te kunnen toevoegen". Aldus Peters. De tentoonstelling `Hans Broek -10 years' in het Dordrechts Museum is nog tot en met 18 april te zien.


---

Kees Thies,
Pr&Marketing Dordrechts Museum en
SIMON VAN GIJN - museum aan huis
078-6482134
06-54633499
k.thies@dordrecht.nl