Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Nederlands kampioenen korfbal RWA C1 op bezoek bij burgemeester
Albrandswaard- Onlangs is het team C1 van de Poortugaalse korfbalvereniging RWA Nederlands kampioen geworden. Burgemeester Latenstein van Voorst Woldringh ontvangt op vrijdag 26 maart om 16.00 uur, samen met wethouder Erwin de Jongh de jonge sterspelers (+ 13 jaar) en hun coaches in het gemeentekantoor aan de Hofhoek in Poortugaal.

In verband met het overlijden van Prinses Juliana, wordt de ontvangst sober gehouden. De burgemeester vindt de prestatie van het korfbalteam echter zo bijzonder dat ze dit moment wel wil markeren.

Het is de bedoeling dat de burgemeester en de wethouder na de ontvangst om
16.00 uur, hun waardering en felicitaties aan het team overbrengen voor deze uitzonderlijke prestatie. Na het drinken van een glaasje prik, wordt een presentje aangeboden.

Het bestuur van de gemeente Albrandswaard zet zich in voor een hoog voorzieningenniveau binnen de gemeente. Het promoten van sport is daar een onderdeel van Dit resulteert onder meer in sportieve prestaties op hoog niveau.
Korfbal is een typisch Nederlandse sport die in Albrandswaard heel populair is, waardoor grootse prestaties behaald worden. Sportieve evenementen zoals de interland Nederland België op 29 mei a.s. op het terrein van RWA in Poortugaal
zijn hiervan een direct gevolg.