Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 maart 2004

Automobilist aangehouden

Automobilist aangehouden nadat hij er na een aanrijding vandoor was gegaan

Borne/Hardenberg

Donderdagmiddag 25 maart werd omstreeks 12.20 uur een doorrijding na aanrijding gemeld. Een 36-jarige vrouw uit Oldenzaal reed even daarvoor met haar auto vanuit Oldenzaal richting Almelo op de A35 en was ter hoogte van de oprit Borne-West door een auto aangereden met het gevolg dat haar auto beschadigd was. De bestuurder van de auto, waarvan zij het kenteken genoteerd had, was er na de aanrijding vandoor gegaan. De politie hield de bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Hardenberg, nog diezelfde middag omstreeks 13.25 uur in Hardenberg aan. Hij bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. De verdachte werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-036637)

Verdachten aangehouden

Politie houdt twee inzittenden van een auto aan nadat zij er na een aanrijding vandoor waren gegaan

Hengelo

Vrijdag 26 maart omstreeks 02.45 uur stonden twee auto's stil voor de verkeerslichten op de kruising Enschedesestraat en Kuipersdijk in Hengelo. De voorste auto werd bestuurd door een 21-jarige man uit Hengelo, de tweede auto door een 26-jarige man uit Hengelo. Beide auto's kwamen uit de richting Pruisische Veldweg en gingen in de richting Haverweg. Op het moment dat zij stilstonden, naderde hen van achteren een auto, die tegen de achterzijde van de auto van de 26-jarige botste, die vervolgens doorschoot en op de auto voor hem botste. De veroorzaker van de aanrijding draaide vervolgens naar links, reed de aangereden auto's voorbij en ging er vandoor. Getuigen zagen dat er twee mannen in de auto zaten en noteerden het kenteken. Beide inzittenden, een 25-jarige man uit Hengelo en een 20-jarige man uit Almelo, werden omstreeks 05.45 uur in een woning in Hengelo aangehouden. Zij werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-037011)

Fietsendieven opgepakt

Twee jongens aangehouden wegens diefstal van een fiets

Hengelo

Donderdag 25 maart werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat er door twee knapen een fiets was gestolen voor een woning aan de Waregemstraat in Hengelo. Aan de hand van de opgegeven signalementen werden de twee verdachten even later in het park in de buurt van de Levantstraat aangetroffen. Op het moment dat zij de politieagenten zagen, gooide een van hen de fiets van zich af en renden ze samen weg. Na een korte achtervolging werden de verdachten, jongens uit Hengelo van resp. 13 en 15 jaar, aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-036872)

Aanhoudingen wegens vernieling

Twee jongens aangehouden wegens diverse vernielingen

Hengelo

Donderdagavond 25 maart meldde omstreeks 20.50 uur een getuige dat door een groep jongens diverse vernielingen waren gepleegd in de buurt van de Hasselerbaan in Hengelo. Het ging hierbij onder meer om vernieling van een fiets, het verwijderen van posters uit bushokjes en het vernielen van buitenverlichting. Toen de getuige de jongens hierop aansprak, gingen een paar jongens er vandoor. Politieagenten troffen op de Hasselerbaan twee verdachten aan, beiden 14 jaar en woonachtig in Hengelo. Zij werden omstreeks 20.55 uur aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-036926)

Diefstal motor

Eigenaar doet aangifte van diefstal motor

Goor

Tussen woensdag 24 en donderdag 25 maart werd uit een pand aan de Klavermaten in Goor een rode motor van het merk Honda, type CR 250 Enduro met kenteken MZ-98-GK gestolen. Door het forceren van een raam verschafte(n) de dader(s) zich toegang tot het pand. De eigenaar van de motor, een 44-jarige man uit Enter, deed aangifte. (bps: 04-036539)

Aanhouding wegens bedreiging

Politie houdt een man aan, nadat hij wederom iemand heeft bedreigd die hem erop aansprak dat hij zijn hond niet had aangelijnd

Hengelo

Donderdag 25 maart liep omstreeks 13.00 uur een man met zijn onaangelijnde hond op het speelterrein van een clubgebouw aan de Groenhofstraat in Hengelo. De beheerder van het gebouw sprak hem hierop aan omdat de kinderen erg bang zijn voor zijn hond. Ook zei hij de man dat hij niet met de hond naar binnen mocht. De man liep toch naar binnen en weigerde te vertrekken, waarop de beheerder hem aangaf de politie te zullen bellen. De man duwde vervolgens de beheerder met kracht naar achteren en bedreigde hem met een mes. Een van de andere medewerkers had inmiddels de politie gebeld, waarna de man er met zijn hond vandoor ging.

Politieagenten hielden de verdachte, een 44-jarige man uit Hengelo, kort daarop in de F. Zernikerstraat aan. De 44-jarige man was reeds vaker bekeurd voor het feit dat hij veelvuldig zijn hond onaangelijnd uitlaat en mensen bedreigt die hem daarop aanspreken. Bij fouillering is bij de verdachte het mes en een priem aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 44-jarige verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn hond, een Fila Brasilero, is in beslag genomen en voorlopig elders ondergebracht. De hond heeft zover bekend nog nooit iemand gebeten maar er gaat een bepaalde dreiging vanuit waardoor met name kinderen bang voor hem zijn. In overleg met justitie zal bekeken worden wat er met de hond gaat gebeuren.

De beheerder, een 36-jarige man uit Hengelo, deed inmiddels aangifte. (bps: 04-036638)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588


---- --