Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


26 maart 2004


Apeldoorn - Joyriding


De politie heeft vannacht rond 04.20 twee Apeldoornse jongens van 14 en 16 jaar op de Savornin Lohmanstraat aangehouden, terwijl ze in een auto reden. De 16 jarige bleek de auto van de moeder van zijn 14-jarige passagier te besturen. Aangezien de ouders niet bereikt konden worden hebben beide jongens de rest van de nacht op het politiebureau verbleven. Vanmorgen hebben de ouders hun zoon van het politiebureau opgehaald. De oudste krijgt een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.


Apeldoorn - Verdachte inbraak in auto's aangehouden


Donderdag werd omstreeks 19.20 uur een 31 jarige Apeldoorner aangehouden. Door getuigen werd de gezien dat de man in een auto op het Marktplein en in twee auto's in de parkeergarage Koningshaven had ingebroken. Hij kon door het gegeven signalement worden aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. De verdachte werd in verband met het onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - Scooterrijder onderuit door te hoge snelheid


Een 17 jarige bestuurder van een scooter verloor donderdag rond 21.00 uur de controle over zijn scooter. De jongen reed met een snelheid van rond de 70 km over de Reigersweg, vervolgens de Adelaarslaan in en daarna richting Eendenweg. Door de hoge snelheid verloor hij op de Eendenweg de controle over zijn scooter. Hij sloeg over de kop en de scooter botste tegen een auto. De jongen werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kan nog een boete tegemoet zien voor te hard rijden.


Apeldoorn - Bestuurder botst op rotonde


Op de Oude Apeldoornseweg / Laan van Malkenschoten reed vannacht omstreeks 02.10 uur een 48 jarige automobilist uit Apeldoorn dwars over de rotonde. De auto had hierdoor drie lekke banden. Bij controle bleek dat de man had gedronken. Hij blies 0,7 prom. De man kan een bekeuring tegemoet zien.


Apeldoorn - Winkeldief


Een 32 jarige inwoner uit Enschede werd donderdag rond 18.30 betrapt bij een supermarkt aan het Operaplein. De man wilde een mandje boodschappen wegnemen zonder af te rekenen en rende de winkel uit. Personeel ging de man achterna waarna hij zich op de Parelvissersstraat gewonnen gaf. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kan een boete tegemoet zien.


Apeldoorn - Telefoon uit auto weggenomen


Terwijl een 22 jarige automobilist uit Apeldoorn donderdag om 14.50 uur stilstond voor het verkeerslicht op de kruising Deventerstraat / Laan van Osseveld werd hij van zijn mobiele telefoon beroofd. Terwijl hij stond te wachten voor het verkeerslicht en beide raampjes geopend had, zag hij opeens van rechts een hand verschijnen waarna z'n mobieltje werd weggegrist. Dit gebeurde door twee jongens op een gele scooter die wegreden richting de laan van Osseveld.


Apeldoorn - Fietsster licht gewond

Bij een aanrijding op de Jachtlaan raakte donderdagochtend rond 06.50 een 46 jarige fietsster uit Apeldoorn licht gewond. Een 47 jarige automobiliste uit Apeldoorn reed over de Bosweg richting Jachtlaan. De automobiliste reed de Jachtlaan in, maar zag door de laagstaande zon de fietsster niet naderen en een aanrijding was het gevolg. De 46 jarige viel van de fiets en liep hierbij diverse kneuzingen op.


Uddel - Busje in brand


Vanmorgen stond rond 05.45 uur op de afslag A1 ter hoogte van de Kootwijkerweg een bedrijfsbus in brand. De 50 jarige bestuurder zag dat de temperatuurmeter erg hoop opliep, zette zijn bus aan de kant en kon er nog net op tijd uitkomen. In de bus zat een lading kranten die hij samen met een krantenbezorger die achter hem reed redelijk onbeschadigd uit de bus kon halen. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde.


Apeldoorn - teveel gedronken


Donderdagavond werd in wijk de Maten een alcoholcontrole gehouden. Twee bestuurders uit Apeldoorn hadden teveel gedronken. Zij bliezen 0,6 prom. en 0,7 prom. Beiden kregen een transactie.


Apeldoorn - Controles


Donderdagmiddag werd gecontroleerd in het voetgangersgebied in de binnenstad. Hier kregen 20 fietsers een bekeuring. De ouders van twee zeer jeugdigen worden over de overtreding van hun kind ingelicht.


Op de Eglantier werd donderdagmiddag gecontroleerd op het rijden in gesloten verklaring. Hiervoor werden vijf bekeuringen uitgeschreven. Tevens werd een automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Apeldoorn - CFK Controle


Donderdag werd in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie en de Inspectie milieuhygiëne een CFK controle gehouden op het terrein van Rijkswaterstaat. Er werden in totaal 58 voertuigen gecontroleerd. De volgende pv's zijn opgemaakt: 3x CFK-wetgeving en 1x wet gevaarlijke stoffen. Door een transportbedrijf werd in een oplegger gevaarlijke stoffen vervoerd. Er waren zes vaten niet vastgezet wat een proces verbaal opleverde. De chauffeur heeft direct maatregelen getroffen en de vaten vastgezet.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --