Ingezonden persbericht


PRODUCTIEF WERKEN MET NIEUWE FILEMAKER-TOEPASSINGEN

FileMaker biedt gebruikers twee kant-en-klare toepassingen voor projectondersteuning en vergaderingen

Utrecht, 26 maart 2004 -- FileMaker, leverancier van databasesoftware, biedt twee kant-en-klare toepassingen ter ondersteuning van bedrijfsactiviteiten genaamd FileMaker Tasks en FileMaker Meetings. De toepassingen zijn, evenals FileMaker Pro-software, gebruiksvriendelijk, eenvoudig te installeren en vereisen geen kennis van databasegebruik.

FileMaker Tasks
De nieuwe toepassing 'FileMaker Tasks' ondersteunt gebruikers bij het indelen van hun werkdagen. In tegenstelling tot complexe projectmanagementsoftware of relatiebeheeroplossingen, is FileMaker Tasks eenvoudig te installeren en biedt het goede ondersteuning bij het beheren van diverse projecten.

FileMaker Tasks helpt bij het opzetten, toewijzen en volgen van alledaagse activiteiten en bij het eenvoudig communiceren van tijdslijnen tussen alle projectleden. De toepassing is zo ontwikkeld dat gebruikers een alomvattend overzicht hebben van hun taken, de volgende stappen en (op-)leverdata zodat snel inzichtelijk is wat nodig is voor het behalen van de projectdoelstellingen.

FileMaker Tasks biedt ondersteuning bij:

- het opzetten en bijhouden van taken op een centrale locatie, het toewijzen van verantwoordelijkheden en voorrang verlenen van belangrijke data;
- het toekennen van rollen en verantwoordelijkheden aan alle werkgroepleden;
- het eenvoudig traceren van de status van taken en kijken of (op-)leverdata worden gehaald;
- het eenvoudig vinden van benodigde informatie, zoals informatie over de medewerkers, opdrachten en tijdslijnen;
- de rapportage van gehaalde (op-)leverdata en uitstaande activiteiten. Gebruikers kunnen eenvoudig rapporten genereren zonder te hoeven programmeren.

FileMaker Tasks werkt soepel samen met andere bedrijfssystemen aangezien het de belangrijkste kantoortoepassingen ondersteunt. Gebruikers hoeven hun huidige infrastructuur niet te veranderen. De emailfunctie werkt goed samen met gangbare emailprogramma's.

FileMaker Meetings
'FileMaker Meetings' is een toepassing voor het beleggen van productieve vergaderingen. Met de toepassing kan een duidelijke agenda worden gemaakt, de vergaderagenda worden beheerd, notulen worden gemaakt en verspreid, en acties en tijdslijnen worden gevolgd.

De toepassing biedt verschillende taak-specifieke mogelijkheden die de administratieve rompslomp van het voorbereiden van en communiceren rondom een vergadering helpen verminderen. De toepassing biedt:
- een agenda met een doelstellingen;

- bewaking van de inhoud van vergaderingen en acties en te volgen stappen;
- communicatie van notulen en traceerbaarheid van acties;
- archief van vergaderingen door inzicht te geven in eerder gehouden vergaderingen met informatie over de agenda, volgende stappen, emails en andere communicatie-uitingen;

Ook FileMaker Meetings werkt soepel samen met andere bedrijfssystemen aangezien het de belangrijkste kantoortoepassingen ondersteunt. Gebruikers hoeven hun huidige infrastructuur niet te veranderen. De emailfunctie werkt goed samen met gangbare emailprogramma's.

Prijzen, beschikbaarheid en systeemvereisten
FileMaker Tasks en FileMaker Meetings zijn per direct in de Benelux beschikbaar. De toepassingen kunnen van het internet worden gehaald of op een cd-rom worden aangeschaft. De prijs van FileMaker Tasks bedraagt voor de internetversie en cd-rom samen ¤ 69,00 (exclusief BTW) of ¤ 59,00 (exclusief BTW) voor alleen de internetversie. De prijs van FileMaker Meetings bedraagt ¤ 49,00 (exclusief BTW) voor de internetversie en cd-rom samen en ¤ 39,00 (exclusief BTW) voor alleen de internetversie. Beide toepassingen zijn verkrijgbaar middels FileMakers webwinkel (www.filemaker.nl/store). Klanten dienen FileMaker Pro 6 te installeren alvorens gebruik te kunnen maken van FileMaker Tasks of FileMaker Meetings. Licentie-overeenkomsten zijn ook beschikbaar. FileMaker Meetings werkt met zowel Microsoft Windows XP als Apple's Mac OS X 10.2.

Meer informatie over FileMaker Tasks is te vinden op: www.filemaker.nl/applications/tasks_home.html en meer informatie over FileMaker Meetings is te vinden op: www.filemaker.nl/applications/meetings_home.html

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Zakelijke klanten, scholen en universiteiten en overheidsinstanties gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing met een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl

Meer informatie en testversies:
PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39

FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23