Gemeente Langedijk


Drie marktpartijen geselecteerd voor Twuyverhoek 26 maart 2004

Het college van burgemeester en wethouders van Langedijk heeft drie marktpartijen geselecteerd die samen met de gemeente de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe woonwijk Twuyverhoek te Sint Pancras mogen uitvoeren. Het zijn Bouwcombinatie Langedijk, Baas & Groen uit Rotterdam en de drie samenwerkende woningbouwverenigingen in de regio, vertegenwoordigd door woningbouwvereniging Langedijk.

Aan de voorbereiding en planvorming voor Twuyverhoek wordt volop gewerkt. Circa vierhonderd woningen in allerlei soorten en maten zullen er worden gebouwd. De bouw start volgens planning in het najaar van 2005. Een deel van de nieuwe woningen wordt gebouwd door Bouwcombinatie Langedijk. Deze combinatie wordt gevormd door de lokale aannemers De Geus, Bink, Henselmans en Tauber. Een ander deel woningen wordt door een projectontwikkelaar van buiten Langedijk neergezet. Dit is Baas & Groen Vastgoedontwikkeling uit Rotterdam. Derde partij zijn de samenwerkende woningbouwverenigingen in de regio. Woningbouwverenigingen mogen tegenwoordig optreden als marktpartij. Woningbouwvereniging Langedijk functioneert als coördinator van de drie woningbouwverenigingen en heeft nu de mogelijkheid om zelf, in samenwerking met aannemers, over te gaan tot de bouw van zowel huur- als koopwoningen in Twuyverhoek.

De toekomstige woonwijk Twuyverhoek is circa zestien hectare groot. Veertig procent van de woningen wordt gebouwd in de categorie 'sociale huur of koop' of 'goedkope koop'. Aan de planvorming voor Twuyverhoek is meegewerkt door een klankbordgroep van een doorsnee van de bevolking van Sint Pancras. In de plannen staat beschreven hoe de ruimte wordt ingedeeld, inclusief wegen en waterlopen. De marktpartijen die nu geselecteerd zijn gaan het plan nader uitwerken en invullen met woningen in de gevraagde variaties. Hoe de woningen er uit zullen zien, is op deze termijn nog niet bekend. Concrete bouwinformatie zal zeker niet voor december 2004 beschikbaar zijn. Het bouwrijpmaken van het gebied kan in 2005 worden gestart. De planning voor start van de verkoop van de woningen is het najaar van 2005.