Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat CAO VDS 2004
26-03-2004

Van Dijk Studieboeken (VDS) en de CNV Dienstenbond hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over de CAO voor 2004. De CNV Dienstenbond denkt dat het huidige resultaat het maximaal haalbare is. We leggen dit resultaat nu ter stemming aan u voor.

Op maandag 22 maart hebben VDS en de CNV Dienstenbond een definitief onderhandelingsresultaat bereikt over de CAO 2004. Na ons laatste overleg op donderdag 11 maart is er telefonisch en per mail nog intensief over de teksten onderhandeld. Het bereikte onderhandelingsresultaat hebben onze leden inmiddels thuisgestuurd gekregen. De CNV Dienstenbond realiseert zich dat de maximering van de tantième als een negatieve aanpassing van de arbeidsvoorwaarden wordt ervaren. Daarnaast weten wij ook dat de overgangsregeling prepensioen voor medewerkers van 50 jaar en ouder qua duur beperkter is dan waarop is ingezet. Echter het totaal van de afspraken vinden wij dusdanig dat wij dit in ieder geval aan u voor willen leggen. Onze inschatting is dat dit onderhandelingsresultaat het maximale haalbare is en dat bij afwijzing van dit resultaat op korte termijn geen CAO tot stand zal komen. Indien deze situatie ontstaat, zullen we met elkaar verder moet spreken hoe we hiermee omgaan.

Informatieve ledenvergadering
Wij willen u uitnodigen voor een informatieve ledenvergadering op

dinsdag 30 maart om 17.00 uur
in VDS 2

om over het onderhandelingsresultaat te spreken. Tijdens deze ledenvergadering zullen wij een toelichting geven op het onderhandelingsresultaat en vragen daarover beantwoorden. Wij hopen u allen op dinsdag 30 maart te ontmoeten.

Stemming
De stemming over het onderhandelingsresultaat zal schriftelijk plaatsvinden middels het stemformulier (*) dat u onder andere hier kunt downloaden. Print het formulier uit, vul het in en stuur het op. Op deze manier krijgen alle leden, waaronder degenen die 30 maart verhinderd zijn, de gelegenheid hun stem uit te brengen. U kunt tot en met woensdag 31 maart uw stemformulier aan ons toesturen. Begin april zullen wij dan de uitslag bekend maken.

( *) Om dit document te bekijken is Acrobat Reader nodig. Klik hier om Adobe Acrobat Reader gratis te downloaden.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met opnemen met bestuurder Jeroen Warnaar, tel: (055)5772640 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl.