Dienstenbond CNV

"Geen agressievere reorganisatie bij Wolters Kluwer" 26-03-2004

CNV Dienstenbond heeft Wolters Kluwer om opheldering gevraagd over de berichten in de pers dat Wolters Kluwer naar aanleiding van de laatste financiële cijfers nog agressiever zou gaan reorganiseren. Wolters Kluwer heeft aangegeven dat deze berichten onjuist zijn. De plannen die bij de presentatie van de jaarcijfers aan de orde zijn geweest, zijn dezelfde als die in oktober zijn gepresenteerd.

Op 9 maart verschenen er naar aanleiding van de presentatie van de jaarcijfers koppen in de krant dat een harde sanering zou dreigen bij de Nederlandse tak van Wolters Kluwer en dat er agressief gereorganiseerd zou moeten worden. Daarop hebben wij direct contact opgenomen met Wolters Kluwer en deze heeft ons verzekerd dat er sprake is van een misverstand en een slechte vertaling van de woorden van de Engelstalige bestuursvoorzitter McKinstry. Wolters Kluwer heeft ons verzekerd dat de plannen zoals die in oktober zijn gepresenteerd ongewijzigd zijn gebleven.

Verhuizing Ten Hagen Stam Den Haag

Op 17 maart heeft CNV Dienstenbond gesproken met de directie van Ten Hagen Stam over de voorgenomen verhuizing van Ten Hagen Stam Den Haag naar Alphen aan den Rijn. Ten Hagen Stam heeft toegelicht dat de voorgenomen verhuizing voortkomt uit de kostenbesparing die Wolters Kluwer overal binnen haar concern wil doorvoeren. Aangezien er ruimte vrij is in Alphen aan den Rijn in het pand van Kluwer en kantoorruimte daar ook nog eens goedkoper is, is de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer van mening dat Ten Hagen Stam zou moeten verhuizen. Overigens is Ten Hagen en Stam Deventer niet bij deze verhuizing betrokken, omdat de kosten van de verhuizing van Deventer naar Alphen aan den Rijn te hoog zouden zijn. De OR heeft inmiddels een adviesaanvraag hierover gekregen. De directie van Ten Hagen Stam is nog in gesprek met zowel de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer als met Kluwer in Alphen aan den Rijn over hoe een en ander vorm zou moeten krijgen. Binnen een aantal weken hoopt Ten Hagen Stam hier duidelijkheid over te hebben.

CNV Dienstenbond heeft een dubbel gevoel bij de aangekondigde verhuizing. Enerzijds zijn wij van mening dat gezien de plannen die Wolters Kluwer met Ten Hagen Stam heeft (verkoop op termijn) niet logisch is om Ten Hagen Stam bij Kluwer in een gebouw te zetten. Daarnaast is het niet ondenkbeeldig dat als de verkoop gaat plaatsvinden er weer verhuisd moet worden, hetgeen slecht is voor het bedrijf en voor de mensen. Anderzijds hebben wij het gevoel dat een groot deel van de medewerkers van Ten Hagen Stam niet verkocht wil worden. De verhuizing naar Alphen aan den Rijn versterkt dan in ieder geval weer de banden met Kluwer, hetgeen toekomstige beslissingen over de verkoop van Ten Hagen Stam kan beïnvloeden. Het is dus moeilijk te bepalen wat het beste is voor Ten Hagen Stam en haar medewerkers.

Outsourcing ICT Kluwer

Kluwer en CNV Dienstenbond zijn met elkaar in gesprek over de outsourcing van ICT activiteiten van Kluwer. Het gaat in totaal om 32 medewerkers die mee over zouden moeten gaan. De Ondernemingsraad van Kluwer heeft inmiddels een positief advies gegeven over het principe van outsourcing, maar moet nog een advies geven over de partij die deze activiteiten gaat overnemen en de gevolgen daarvan voor de medewerkers. Op grond van artikel 9.3 van SBK zijn Kluwer en de CNV Dienstenbond in gesprek over een Sociaal Protocol voor de overgang van de medewerkers. Hierin worden de gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden voor deze groep geregeld. Uitgangspunt daarbij is dat er een gelijkwaardig pakket van arbeidsvoorwaarden blijft en dat het salaris wordt gegarandeerd. De gesprekken over dit protocol zijn nog volop gaande. Zowel Kluwer als CNV Dienstenbond hebben uitgesproken zich erop te richten om op 8 april overeenstemming te bereiken, waarna het Protocol aan de leden wordt voorgelegd.

Wolters Noordhoff

Binnen Wolters Noordhoff wordt een reorganisatie doorgevoerd. De Ondernemingsraad heeft met veel op- en aanmerkingen uiteindelijk een positief advies afgegeven over de reorganisatie. Werkgever wil nu bij het doorvoeren van de reorganisatie afwijken van het lifo-principe (last in, first out). CNV Dienstenbond heeft daarop om een onderbouwing gevraagd en nadat wij deze hebben ontvangen, hebben wij aangegeven daar niet akkoord mee te gaan omdat het verschil in uitkomsten klein is en er daardoor meer oudere werknemers zouden worden getroffen met een slechtere arbeidsmarktpositie. We wachten nu af hoe Wolters Noordhoff de reorganisatie feitelijk gaat doorvoeren, maar indien u met de reorganisatie wordt geconfronteerd en vraagtekens heeft bij de manier waarop boventalligen worden aangewezen, dan adviseer ik u contact met ons op te nemen.

Ten slotte

De laatste tijd ervaren wij dat ingrijpende beslissingen voor de Nederlandse onderdelen van Wolters Kluwer steeds vaker worden genomen door de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer en niet door de betreffende Nederlandse onderdelen. Dit baart ons zorgen, omdat daarbij niet altijd rekening wordt gehouden met de Nederlandse belangen en verhoudingen. Daarom hebben we een gesprek aangevraagd met de directie van Wolters Kluwer Nederland om dit te bespreken. Het is nog niet duidelijk wanneer dit gesprek gaat plaatsvinden, maar na dit gesprek zullen wij u informeren.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 055-5772640 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl).