Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 26 maart 2004

3xM: 'Kwaliteit christelijke televisie verbeterd in 2003'

AMERSFOORT - De kwaliteit van de christelijke televisieprogramma's is in diverse landen sterk verbeterd. Dat meldt Stichting 3xM, die christelijk televisiewerk in het buitenland ondersteunt. Twee projectpartners (het Christelijk Media Centrum in Swaziland en African Christian Television in Ivoorkust) wonnen onlangs zelfs respectievelijk een nationale en een internationale televisieprijs.

De kwaliteitsverbetering is het afgelopen jaar onder andere gerealiseerd door trainingen, interne reorganisatie bij projectpartners en het ontwikkelen van nieuwe televisieprogramma's. "In Estland is bijvoorbeeld een nieuwe, 13-delige serie over risicogroepen in de samenleving uitgezonden via een nationale commerciële zender", zegt 3xM-directeur Martien Timmer. "Meer dan tien procent van de bevolking heeft hiernaar gekeken, wat een ongekend hoge score is. En in Ivoorkust is in 2003 een serie HIV/aids-programma's uitgezonden, die vanuit bijbels perspectief ingaat op deze schrijnende problematiek. De uitzendingen maakten veel los in de samenleving; afleveringen werden soms zelfs vijf of meer keer per week herhaald."

In 2003 kwam tevens de nieuwe Arabischtalige christelijke film 'Onésimus' gereed, evenals de christelijke Chinese film 'Source of Love'. Daarnaast zijn enkele verkondigende televisieprogramma's geproduceerd voor Iran en Noord-Afrika, die via satelliet zijn uitgezonden.

Inkomsten uit particuliere donateurs zijn met ¤ 42.000 gestegen (5,5%). "Per saldo zijn onze inkomsten uit fondsenwerving ¤ 100.000 minder dan begroot. Deze daling wordt vooral veroorzaakt door minder inkomsten uit nalatenschappen en giften van zakenmensen", aldus Timmer. "Hier staat tegenover dat ook onze eigen organisatiekosten ¤ 55.000 minder zijn dan in 2002. Al met al hebben we opnieuw een gezond jaar achter de rug."

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht