Politie Gelderland-Midden

Bemmel, Vijf personen aangehouden wegens openlijke geweldple
Publicatiedatum: 26-03-2004

De politie heeft tussen 21 en 24 maart in totaal vijf jongens (twee van 15, twee van 18 en één van 20 jaar oud) uit Haalderen aangehouden wegens verdenking van openlijke geweldpleging tegen twee jongens uit Bemmel. Het incident vond plaats op zondagavond 21 maart, op de carpoolplaats aan de van Elkweg in Bemmel.

Het incident vond plaats naar aanleiding van een conflict dat eerder die zondag plaatsvond op de carpoolplaats in Bemmel. Een 17-jarige jongen uit Haalderen passeerde de carpoolplaats op zijn bromfiets, waarna hij in conflict kwam met een groepje jongens uit Bemmel. Bij het wegrijden zou hij nog zijn nagezeten door een 15-jarige jongen uit Bemmel. Thuis gekomen vertelde de jongen het incident aan zijn vrienden, die vervolgens besloten diezelfde avond nog terug te gaan naar Bemmel om daar verhaal te halen. In totaal ongeveer tien personen togen die avond met auto's, bromfietsen en fietsen naar de carpoolplaats, waar de groep uit Bemmel ook bleek te zijn. Opnieuw ontstond er tussen beide groepen een conflict, dat escaleerde in de openlijke geweldpleging. Daarbij werd de 15-jarige jongen die eerder die dag de jongen uit Haalderen achterna was gegaan, door vijf jongens uit de groep uit Haalderen meerdere malen geslagen. Het slachtoffer liep hierdoor diverse kneuzingen op en deed aangifte bij de politie. Een andere jongen uit Bemmel werd geslagen terwijl hij in zijn auto zat.

De politie heeft diezelfde avond twee jongens uit de groep uit Haalderen in hun woonplaats aangehouden. De daaropvolgende dagen werden de andere drie jongens aangehouden. Eén van de verdachten, een 18-jarige jongen, werd voor nader verhoor in verzekering gesteld. Allen hebben een bekennende verklaring afgelegd.

voor nadere informatie:
miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031

---