Ingezonden persbericht


Penabled"-technology van Wacom® gebruikt in HP Compaq Tablet PC TC1100

Pen van de nieuwste HP Compaq Tablet PC TC1100 beschikt over drukgevoeligheid

Krefeld, 26 maart 2004. WACOM Co Ltd, toonaangevend producent van pentablets, heeft vandaag bekendgemaakt dat de draad- en batterijloze 'Penabled'-technologie is uitgekozen voor gebruik in de HP Compaq Tablet PC TC1100 - een veelzijdige en volledige functionele mobiele pc met verbeterde capaciteit en meer functionaliteiten.

Gebruikt als Tablet pc, legt de HP Compaq digitale inkt vast vanuit een elektronische Penabled-pen van Wacom. De pen is draadloos en wordt gevoed vanuit de Tablet pc, waardoor er geen batterijen nodig zijn. De pen is bovendien drukgevoelig: hoe harder er op het scherm wordt gedrukt, hoe dikker de lijn wordt.

Met deze pen kunnen gebruikers handgeschreven documenten creëren door direct op het LCD-scherm van gehard glas van de computer te schrijven. De geïntegreerde Penabled-technologie realiseert een hoge resolutie. Door met de Penabled-pen te werken worden handschriften en tekeningen accuraat en nauwkeurig weergegeven. Handgeschreven teksten kunnen opgeslagen worden als afbeelding of naar tekst worden geconverteerd.

"Voor onze nieuwste Tablet pc hebben we gekozen voor de Penabled-technologie van Wacom, vanwege de drukgevoeligheid en de draad- en batterijloze functionaliteit van de pen - functionaliteiten die door andere bedrijven niet geboden wordt," aldus Oliver Roemer, Product Manager voor Tablet pc's bij HP Personal Systems Group EMEA. "HP bouwt voort op het succes van het innovatieve, bekroonde Tablet-ontwerp en biedt gebruikers nu de keuze om het afneembare toetsenbord te gebruiken om tekst in te voeren of om de drukgevoelige pen te gebruiken om te schrijven."

Justin Staines, Sales and Marketing Director bij WACOM Components Europe Ltd.: "Voor wat betreft prestaties en gebruiksgemak tilt de innovatieve HP Compaq Tablet PC TC1100 het mobiele computergebruik naar een hoger plan. Professionele gebruikers kunnen onderweg handgeschreven notities maken en documenten en presentaties van commentaar voorzien. We zijn er trots op deel uit te maken van de ontwikkelingen die HP doormaakt."

Drukgevoelige pennen
Door de drukgevoeligheid voelt de pen natuurlijker en intuïtiever aan. Dit is een belangrijk kenmerk, doordat het pennenstreken van een betere en meer realistische kwaliteit oplevert. De HP Compaq Tablet PC TC1100 bevat standaard een batterijloze, draadloze en drukgevoelige digitale pen met een drukgevoelige gum. Gebruikers kunnen de pen omdraaien en sterke of minder sterke gumbewegingen maken, al naar gelang de druk die wordt uitgeoefend.

Zo werken de Penabled-pennen
Penabled-pennen van Wacom zijn batterij- en draadloos dankzij een gepatenteerde technologie die door Wacom zelf is ontwikkeld, waarbij er een elektromagnetisch signaal vanuit een sensorvlak naar de pen wordt gestuurd en wordt teruggezonden voor positieanalyse, drukgevoeligheid en andere informatie. Een Penabled-pen heeft dan ook geen batterijen nodig. De pen beschikt ook over de mogelijkheid tot 'zweven', waardoor de pen de cursor kan verplaatsen zonder het scherm aan te raken.


- einde -

Over Wacom
Wacom is een wereldwijd opererend bedrijf met moedermaatschappij WACOM Company Ltd. in Japan en dochtermaatschappijen o.a. in Europa (WACOM Europe GmbH) en Noord-Amerika (WACOM Technology Corporation).

Sinds de oprichting in 1983 heeft Wacom wereldwijd als marktleider voor pentablets terrein gewonnen en heeft ook als pionier op het gebied van de ontwikkeling van de pen als invoerapparaat voor de computer een grote faam opgebouwd. Het doel is om het werk aan de computer meer ergonomisch en eenvoudiger op te zetten en zo een breder spectrum aan toepassingsmogelijkheden te realiseren. Tussen de gebruiker en zijn technische omgeving dient een zo groot mogelijke harmonie te worden bereikt.

In Europa levert Wacom onder eigen naam de productseries Volito, Graphire, Intuos en Cintiq. De draad- en batterijloze invoerapparaten van deze producten zijn gebaseerd op de door Wacom ontwikkelde en gepatenteerde elektromagnetische resonantietechnologie, de 'penabled-technologie'. 'Penabled' is sinds jaren een optimaal product gebleken voor het gebruik bij grafische tabletten en LCD-tabletten. Het bedrijf biedt zijn producten ook als OEM-versies aan voor fabrikanten van pc's en Macintosh-computers.

WACOM Components Europe Ltd, onderdeel van WACOM Europe GmbH, is gericht op het ontwerp en de levering van Wacom's toonaangevende Penabled"-interfacetechnologie voor fabrikanten van mobiele apparaten. Wacom Components, gevestigd in Cambridge in het Verenigd Koninkrijk, biedt een volledige OEM-oplossing voor peninterfaces voor mobiele digitale apparaten, zoals Smartphones, PDA's en de Microsoft Tablet PC.

Wacom is een geregistreerd handelsmerk en Penabled is een handelsmerk van Wacom Company. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sabine Mende

WACOM Europe GmbH

Telefoon: +49 2151 3614 304

Fax: +49 2151 3614 333

E-mail:smende@wacom-europe.com

Herbert Wormgoor

Jeronimus|Wolf BV

Adviseur Public Relations

Telefoon: 0344 677 300

Fax: 0344 677 399

E-mail: herbert@jeronimus-wolf.nl