HOGESCHOOL INHOLLAND

Studenten INHOLLAND verbeteren wereldrecord kussengevecht

Alkmaar Studentenvereniging A.s.v. Omnivas heeft het wereldrecord kussengevecht verbeterd. 765 mensen vochten op 26 maart op het parkeerterrein van Hogeschool INHOLLAND Alkmaar. Het oude wereldrecord stond op 645 op naam van Team Duck uit Gannet, Kansas, USA.

Het wereldrecord was voor het goede doel Mensen in Nood. In samenwerking met Hogeschool INHOLLAND Alkmaar en Beter Bed (sponsor van 1000 kussens) heeft A.s.v. Omnivas een plaats bemachtigd in het Guinness Book Of Records met een kussengevecht door 765 personen. Op dit moment vindt er een groot feest plaats, georganiseerd door studentenverenging A.s.v Omnivas.

Alle sponsoropbrengsten, collectes gehouden voor, tijdens en na het kussengevecht alsmede de overgebleven kussens gaan naar de stichting Mensen In Nood. Het College van Bestuur van Hogeschool INHOLLAND verdubbelt deze opbrengsten. Deze zullen geschonken worden aan ziekenhuizen in Monrovia, Liberia. Leegwater transport verzorgt het transport van Alkmaar naar het distributiecentrum van Mensen in Nood in Den Bosch. Ook zal er gecollecteerd worden voor stichting Mensen In Nood. Een aantal onafhankelijke juryleden is aangesteld om erop toe te zien dat het festijn volgens de officiële regels verloopt.

einde persbericht
Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Martin Bijl, voorzitter A.s.v. Omnivas, tel. 06-420 12 123 e-mail: voorzitter@omnivas.nl of met: Niels Pols, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND. Tel. 072-518 36 62 of 06-523 757 13 e-mail: Niels.Pols@INHOLLAND.nl

26 mrt 04 14:21