Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Persbericht ministerraad
26 maart 2004

BENOEMING VIER NIEUWE KROONLEDEN IN SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD

De ministerraad heeft er op voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee ingestemd om vier nieuwe leden voor te dragen voor benoeming tot kroonlid of plaatsvervangend kroonlid van de Sociaal-Economische Raad.

Voorgedragen voor benoeming tot kroonlid is mevrouw A.M. Vliegenthart. Als plaatsvervangende kroonleden zijn voorgedragen prof. dr. A.W.A. Boot, mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten en mr. D.E. Witteveen. Zij vervullen de vacatures die zijn ontstaan door het vertrek van mevrouw Van den Berg en de heren Halberstadt, Leune, Leijnse, Van Muiswinkel en Wellink. Twee vacatures worden later ingevuld.

Mevrouw Vliegenthart is voorzitter van de branchevereniging voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. De heer Boot is hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam. Mevrouw Bijleveld-Schouten is burgemeester van Hof van Twente. De heer Witteveen is directeur bij De Nederlandsche Bank en bestuursvoorzitter van de Pensioen- en Verzekeringskamer.

RVD, 26.03.2004