Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 26 maart 2004

Alkmaar 26-03-2004 - 14.30 uur

Hennepkwekerij in woning
Alkmaar, donderdag 25 maart 2004.
Donderdagmiddag werd in een woning aan de Uitenboschstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er mogelijk een dergelijke kwekerij aanwezig zou zijn. In één van de kamers werden 71 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. Tevens bleek dat de eigenaar/bewoner van het pand de stroom voor de kwekerij op illegale wijze had afgetapt. Tegen beide strafbare feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole
Alkmaar, donderdag 25 maart 2004.
Donderdagmorgen tussen 09.30 en 11.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Koelmalaan. Deze controle was speciaal gericht op het gebruik van de autogordel. Tijdens deze controle werden 15 bestuurders voor deze overtreding bekeurd.

Rijden onder invloed van alcohol
Zuid-Scharwoude, donderdag 25 maart 2004.
Donderdagavond werd een 63-jarige bestuurder van een personenauto uit Obdam aangehouden op de Langebalkweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 790 ug/l. Dat is ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Man aangehouden bij poging inbraak
Heiloo, vrijdag 26 maart 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden de Rosendaal. De man werd door agenten aangetroffen bij een toegangsdeur van een winkel. Hij probeerde met een breekijzer de deur open te breken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Dader beroving meldt zich
Alkmaar, vrijdag 26 maart 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag meldde zich een 27-jarige man uit Alkmaar aan het bureau van politie in Alkmaar. De man vertelde dat hij 'schoonschip' wilde maken en biechtte een beroving op. Deze had hij gepleegd op vrijdag 5 maart 2004 op de Heul. Samen met een andere verdachte had hij een 38-jarige man overvallen en hem zijn pinpas afhandig gemaakt. De verdachte had nu spijt van zijn daad en meldde zich vrijwillig. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De identiteit van de tweede dader is (nog) niet bekend.

Meisje valt tegen trein
Heerhugowaard, vrijdag 26 maart 2004.
Op vrijdagmorgen omstreeks 07.00 uur werd een meisje (leeftijd onbekend) uit Heerhugowaard onwel toen zij op de trein stond te wachten. Zij viel van het perron, terwijl er juist een trein binnenkwam. Twee omstanders zagen het gebeuren en wisten het meisje beet te pakken. Zij voorkwamen op die manier dat het slachtoffer op de rails terecht kwam. De machinist hoorde een klap tegen de trein en maakte direct een noodstop. Het meisje liep slechts lichte verwondingen op. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.