Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 26 maart

Den Helder 26-03-2004 - 15.11 uur

Heling van gestolen goederen
Den Helder, donderdag 25 maart 2004.
Op donderdagavond ontdekte een 17-jarige jongen uit Den Helder zijn gestolen bromfiets in de tuin van een pand aan de Breewaterstraat in Den Helder. De politie werd gewaarschuwd. Deze constateerde dat het inderdaad om de gestolen bromfiets ging. De bewoner, een 19-jarige jongen, verklaarde dat de bromfiets door de vorige bewoners van het pand daar was achtergelaten. Onderzoek in de woning leverde echter nog meer gestolen goederen op. Zo werd er ook fitnessapparatuur gevonden, dat door de politie werd herkend als gestolen goederen bij een sportclub in Den Helder. De verdachte werd aangehouden op verdenking van heling en overgebracht naar het politiebureau.

Rijden tijdens ontzegging
Callantsoog, vrijdag 26 maart 2004.
Op vrijdagmorgen omstreeks 02.15 uur zag de politie een 33-jarige man uit Den Helder in een personenauto rijden over het Dorpsplein in Callantsoog. De man bleek een rijontzegging te hebben. De ontzegging liep van 13 januari 2004 tot 8 juli 2004 in verband met het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een proces-verbaal.

Diefstal auto
Wieringerwerf, vrijdag 26 maart 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 22.00 en 04.00 uur werd vanuit de Prinses Marijkestraat in Wieringerwerf een personenauto ontvreemd. De auto stond voor een woning op straat geparkeerd. De auto werd omstreeks 04.00 uur in Den Helder in de omgeving van de Industrieweg door de politie aangetroffen. De auto was rondom gedeukt en het contactslot was verbroken. Ter plaatse trof de politie twee personen aan. Een 18-jarige jongen uit Hippolytushoef kon worden aangehouden in verband met diefstal van het voertuig. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De eigenaar van het voertuig werd door de politie in kennis gesteld.