Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 26 maart

Hoorn 26-03-2004 - 15.03 uur

Aanrijding met letsel
Wognum, donderdag 25 maart 2004.
Op donderdagavond omstreeks 23.30 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers op het fietspad naast de Hoornseweg te Wognum. Een 19-jarige jongen uit Spanbroek reed over het fietspad en kwam in botsing met een bromfietser die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden. De Spanbroeker werd met een hersenschudding voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. In verband met mogelijk alcoholgebruik werd een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht in het Forensisch Instituut in Rijswijk. De tegenligger (waarvan de gegevens op dit moment nog ontbreken) werd met een zware hersenschudding naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht. Deze bestuurder droeg ten tijde van het ongeval geen valhelm. Hij is nog niet goed aanspreekbaar.

Auto ramt gevel
Hoorn, vrijdag 26 maart 2004.
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.40 uur bleek een personenauto tegen de gevel van een winkel aan de Gouw in Hoorn te zijn gebotst. Te oordelen aan de sporen op het wegdek is er vermoedelijk sprake van een verkeersongeval waarbij de bestuurder de macht over het stuur is kwijtgeraakt. Van het pand zijn een raam, een kozijn en een rolluik vernield.De bestuurder van de auto is na het ongeval doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Een getuige heeft een deel van het kenteken op weten te nemen. Met deze informatie als uitgangspunt, stelt de politie een onderzoek in naar het voertuig en de bestuurder.

Inbraak in winkel
Zwaag, vrijdag 26 maart 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 21.15 en 07.00 uur werd er ingebroken in een supermarkt aan de Korenbloem te Zwaag. De daders kwamen binnen door een raam in te slaan. Uit de winkel werden ongeveer 80 pakjes sigaretten weggenomen.

Verkeerscontrole
Medemblik, donderdag 25 maart 2004.
Op donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Randweg in Medemblik. Van de 88 gecontroleerde voertuigen bleken er 18 sneller te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 70 km per uur. Een van de bekeurde automobilisten bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.
Zwaag, donderdag 25 maart 2004.
Op de Factorij in Zwaag werd op donderdagmiddag gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel. Zestien bestuurders kregen een bekeuring. Ook werd er zes maal geschreven voor diverse technische gebreken aan auto's en aanhangwagens.