Dienstenbond CNV

Eindelijk goede afspraken tusssen Aldi en CNV: principe-akkoord 26-03-2004

Deze week gaven wij een nieuwsflits uit, waarin wij aangaven licht in de tunnel te zien. Woensdagavond, 24 maart, zijn partijen, Aldi Holding Directie, FNV Bondgenoten en uw CNV Dienstenbond bijeen geweest om spijkers met koppen te slaan. Mede dankzij uw inzet en ondersteuning zijn er goede afspraken gemaakt. Dit is uniek!

Dit overleg verliep in open sfeer en zeer voorspoedig. Bijgaand treft u de tekst van het principe-akkoord (*) aan, zoals dat is afgesproken. Aldi heeft duidelijk aangegeven de uitspraak van de rechter te respecteren, de CAO volledig te respecteren en ook toe te passen. Aldi wil het overleg zoeken in plaats van eindeloze juridische procedures te voeren.

Overleg
Afgesproken is een overlegmodel te maken waarbij FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond minimaal eenmaal per kwartaal op Holding-niveau bijeen zullen komen, in een periodiek overleg. Gesprekspartners hierbij zijn in ieder geval de heren Gruyters en Becx namens de Holding. Per onderwerp kunnen ook nog andere directieleden aanschuiven. Daarnaast zal ook werk gemaakt worden van structureel overleg op bedrijfsniveau. Dus bij de Aldi BVs zal het overleg tussen de Aldi-directeur en bestuurders van FNV en CNV ingevuld gaan worden.

Vertrouwen ontstaat niet vanzelf, daar zal hard aan gewerkt moeten worden. De intentie is er bij Aldi, maar ook bij CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten. Op 7 april aanstaande staat in ieder geval het eerste overleg op Holding-niveau in de agenda.

Filiaalleiderscontracten
Op dit punt heeft Aldi ingezien dat de situatie van vóór 1999 een betere was. Alle contracten waarbij sprake is van verplichte meeruren worden ingetrokken. Tot en met 31 maart 2004 blijft de systematiek echter ongewijzigd en per 1 april 2004 zullen de nieuwe contracten ingaan.
Daarbij is sprake van een verschuiving van een deel van de omzet/provisieregeling naar het vaste loon. (Dan gaat het over ± 280,-). Het totale gemiddelde huidige beloningsniveau blijft echter ongewijzigd!! Kortom, precies datgene wat u wenste.

Inroostering vindt plaats op basis van de CAO, ofwel 37 uur. Overwerk kan slechts incidenteel, op basis van calamiteiten en in opdracht van de districtsleider. De CAO-grenzen zijn hierbij bepalend.

Ledenvergadering
Graag willen wij u dit principe-akkoord toelichten op een ledenvergadering die FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond gezamenlijk zullen houden op:

woensdag 31 maart 2004
om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur)
Congrescentrum De Eenhoorn
Koningin Wilhelminaweg 33
3818 HN Amersfoort

Dit is tegenover het Centraal Station van Amersfoort. Er is voldoende parkeergelegenheid.

U allen krijgt bijgaand ook een reactieformulier (*), waarmee u vóór 7 april 2004 kunt aangeven of u kunt instemmen. De schriftelijke ledenraadpleging is bepalend voor dit principe-akkoord.

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bestuurders Aletta Bulsink, tel:(055)5772640 of Richard Leloux, tel: (023)5651052.