Gemeente Den Haag

maart 2004
Hattemlaan wordt weer een echte Laan (24 maart)

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het plan voor de herinrichting van de Hattemlaan in Rustenburg Oostbroek. Het plan heeft een voorgeschiedenis van enige jaren intensief overleg met de bewoners. Dit komt door de parkeerproblemen op de Hattemlaan. In het plan dat er nu ligt kunnen de meeste bewoners en ook de gemeentelijke diensten zich prima vinden.

In dit plan komen er parkeerplaatsen bij en is er ruimte voor groen en spelen. De huidige grote speeltuin verdwijnt. In plaats daarvan komt een laan met gestoken parkeren en boom- en groenstroken. Het middenplein in het deel tussen de Staverdenstraat en de Barneveldstraat wordt een plantsoen. In het plan worden ook groenstroken langs de woningen met speelvoorzieningen voor de allerkleinsten voorgesteld. In 2004 wordt het voorlopige plan verder uitgewerkt door de Dienst Stadsbeheer en de omwonenden

De herinrichting is onderdeel van het wijkplan Rustenburg Oostbroek. Gemeente en wijkbewoners hebben het wijkplan in 2001 opgesteld. Door de maatregelen uit het wijkplan moet Rustenburg Oostbroek weer een goede en prettig leefbare wijk worden. Daarbij zorgt de gemeente voor het opknappen van de openbare ruimte en de bewoners voor onderhoud aan hun eigen woning. De herinrichting van dit soort blikvangers is een onderdeel van het wijkplan. In het plan staat ook dat de wijk weer de sfeer van Berlage terug moet krijgen. Met de nieuwe Hattemlaan is Rustenburg Oostbroek weer een Berlagiaanse laan rijker.