Gemeente Den Haag

maart 2004
Den Haag nodigt iedereen uit afscheid te nemen van Prinses Juliana (26 maart)

De gemeente Den Haag heet iedereen welkom die een laatste eer wil bewijzen aan HKH Prinses Juliana op de dag van haar begrafenis. Vanaf station Den Haag Hollands Spoor wordt met bewegwijzering en ter plekke uitgedeelde folders de wandelroute aangegeven naar de achterkant van het station (Laakzijde) en de Rijswijkseweg, waar de stoet passeert. De reizigers die op station Den Haag Centraal arriveren krijgen bij de stationsuitgangen een folder met daarin de wandelroute naar de rouwstoet. De folders worden vanaf 6.00 uur uitgedeeld.

De rouwstoet vertrekt om 09.45 uur vanaf Paleis Noordeinde en gaat dan door Den Haag via Ypenburg naar Delft. Mensen die de rouwstoet willen bezichtigen wordt geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Mensen die naar Den Haag komen om te werken, moeten er rekening mee houden dat de route van de rouwstoet het bijzonder moeilijk maakt om van de ene naar de andere kant van de stad te gaan. Men wordt geadviseerd tijdig te komen en zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. De route wordt vanaf 07.45 uur afge sloten en kan na 08.45 uur niet meer worden gekruist.

Ook Hagenaars die buiten Den Haag werken, wordt aangeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer tijdig op pad te gaan. Men moet er echter rekening mee houden dat door omleidingen de reistijd naar de stations, zowel per tram, bus, fiets of te voet, langer kan zijn dan normaal. Actuele informatie is beschikbaar via internet op www.denhaag.nl