Provincie Limburg

Vuurwerkbesluit 2002 gewijzigd Meldingsregeling voor kleinere vuurwerkevenementen

Vanaf 1 maart 2004 is het Vuurwerkbesluit gewijzigd. Kleinere vuurwerkevenementen hoeven, dankzij een nieuwe meldingsregeling, geen verzoek voor ontbrandings-toestemming voor vuurwerk bij de Provincie Limburg in te dienen.

Tot 1 maart 2004 moest voor ieder evenement waarbij vuurwerk ontbrand werd een ontbrandingstoestemming bij Gedeputeerde Staten worden aangevraagd. Vanaf 1 maart 2004 is dit niet meer nodig dankzij de introductie van een meldingssysteem voor kleinschalige evenementen. Het meldingssysteem geldt alleen voor buiten- en binnenevenementen waarbij vuurwerk tot ontbranding wordt gebracht met geringe effectafstanden en waarvoor beperkingen gelden ten aanzien van de hoeveelheid tot ontbranding te brengen vuurwerk. Hierbij kan gedacht worden aan bruiloften, openingen, theaterproducties, en 5 mei- of eenvoudige vuurwerkevenementen tijdens Koninginnedagvieringen.

Procedure
Bij de melding moeten dezelfde gegevens worden verstrekt die noodzakelijk zijn voor de afgifte van een ontbrandingstoestemming. Echter, de termijn van het indienen van de melding is verkort. In het nieuwe besluit moet de melding minimaal twee weken voor het evenement ingediend worden (bij de ontbrandingstoestemming gold een proceduretijd van veertien weken). Deze termijn betreft een minimumtermijn; eerdere melding heeft uiteraard de voorkeur. Na de melding hoeft geen verdere procedure te worden doorlopen en wordt er ook geen besluit genomen. De melder krijgt middels een ontvangstbevestiging bericht dat de melding ontvangen en geaccepteerd is of dat de melding niet voldoet aan de eisen van het Vuurwerkbesluit.

In de nieuwe brochure van de Provincie Limburg, die vanaf 1 april 2004 beschikbaar is, wordt het gewijzigde Vuurwerkbesluit belicht. Deze brochure is op te vragen bij B. Vola, coördinator Vuurwerkbesluit, telefoonnummer (043) 389 77 17 of via www.limburg.nl.

26-3-2004 14:24