Gemeente Eemsmond


Jeugdsoos Jelter tijdelijk op vrijdag gesloten
vrijdag 26 maart 2004

logo Jeugdsoos Sjelter Warffum

Het bestuur van jeugdsoos Sjelter in Warffum heeft in overleg met de gemeente Eemsmond besloten de soos met ingang van deze week tijdelijk op vrijdag gesloten te houden. In de komende weken wordt een aantal maatregelen getroffen ten behoeve van het functioneren van de soos. De soos blijft s zaterdagsavonds gewoon geopend, maar er worden geen alcoholische dranken geschonken.

Maatregelen
De maatregelen zijn divers van aard. Zo wordt een aantal kleine verbouwingen gerealiseerd, waardoor de soos aan alle inrichtingseisen kan voldoen. Daarnaast vraagt het bestuur een drank- en horecavergunning aan, om straks zwak alcoholische dranken te kunnen schenken aan bezoekers ouder dan 16 jaar. En in de toekomst hanteert de soos een stringenter toegangsbeleid. Alleen jongeren uit Warffum en Usquert kunnen dan nog van de soos gebruik maken.

Aanleiding
In de afgelopen maanden is Sjelter meerdere keren onderwerp van gesprek geweest, onder meer tijdens de dorpenrondeavond in Warffum. In gezamenlijk overleg zijn het bestuur van Sjelter en de gemeente tot bovenstaande afspraken gekomen.