Gemeente Krimpen aan den IJssel


Nieuwe locatie voor sportcomplex DCV in onderzoek

Het gemeentebestuur van Krimpen aan den IJssel en het bestuur van Voetbalvereniging DCV zijn het erover eens dat verplaatsing van het sportcomplex aan het Waalplantsoen naar de Krimpenerbosweg een optie is. Naar de haalbaarheid van deze verplaatsing zal op korte termijn een onderzoek worden gestart.

In de Structuurvisie voor Krimpen aan den IJssel 2003 2030 is gekozen voor centraliseren van sportvoorzieningen nabij de sporthal aan de Krimpenerbosweg. De huidige ligging in het woongebied belemmert de verenigingen om te groeien in de toekomst. Het bestuur van DCV ziet een verplaatsing in het belang van de ontwikkeling van de vereniging.

Het huidige sportcomplex van DCV vraagt op korte termijn een aanzienlijke investering. Om de kwaliteit van de velden structureel te verbeteren zijn partijen in gesprek over de aanleg van één of twee kunstgrasvelden. Bij het onderzoek worden de kosten van deze investerin-gen afgezet tegen de mogelijkheden voor de realisering van een geheel nieuw sportcomplex.

In afwachting van het haalbaarheidsonderzoek worden de nodige onderhouds- en verbe-teringswerkzaamheden uitgevoerd om de velden aan het Waalplantsoen goed bespeelbaar te houden. Als uit het onderzoek blijkt dat een verplaatsing zowel ruimtelijk, technisch en ook financieel mogelijk is, dan zullen concrete plannen worden uitgewerkt. Binnen een periode van drie tot vijf jaar kan de verplaatsing in dat geval een feit zijn.

De gemeente wil de na verplaatsing van het sportcomplex aan het Waalplantsoen beschik-baar komende gronden bestemmen voor woningbouw. Bij deze herontwikkeling wordt rekening gehouden met een open bebouwingsstructuur die past bij de karakteristiek van de omgeving.

Krimpen aan den IJssel