Politie Zaanstreek-waterland


loc.: NAUERNA

Politie start onderzoek vermiste man

De politie is een onderzoek gestart naar de vermissing van Lesley Cortenbach. Cortenbach wordt sinds het einde van het jaar 2001 vermist en was toen 46 jaar. Hij heeft voor het laatst gewoond op een boot bij de jachthaven "Nauerna". De politie verzoekt mensen die inlichtingen kunnen verstrekken omtrent de vermissing van deze man, contact op te nemen met de regiopolitie Zaanstreek-Waterland tel. 0900-8844.
* Op aanvraag is een digitale foto van de heer Cortenbach beschikbaar

13:08 25-MRT-04
loc.: OOSTZAAN, A8

Politie onderschept inbrekers en buit

Na een achtervolging heeft de politie op de A8 richting Amsterdam een 42-jarige Amsterdammer en een even oude man uit Haarlem aangehouden op verdenking van inbraak. Aanleiding was een melding van diefstal uit een vrachtwagen in Broek op Langedijk, waarbij een bestelbus was weggereden. Een surveillance-eenheid vatte post op de A7 richting Zaandijk en kreeg na enkele minuten de bestelbus in het vizier. In de bestelbus werd een groot aantal van diefstal afkomstige goederen, waaronder stofzuigers, friteuses, en dvd-spelers, aangetroffen. Deze bleken niet allemaal uit de vrachtwagen te zijn gestolen. De politie doet onderzoek naar de herkomst. De goederen werden door de politie in beslag genomen en de twee mannen werden in verzekering gesteld.

18:00 25-MRT-04
loc.: PURMEREND, GEHELE GEMEENTE

Politie controleert brommers en bestuurders

De politie controleerde gisteren in Purmerend het gedrag van bromfietsers en de verkeersveiligheid van hun voertuigen. Van de 31 bestuurders konden er na de controle slechts vijf zonder problemen hun weg vervolgen. Aan de 26 anderen werden in totaal 52 bekeuringen uitgeschreven. In 16 gevallen ging het om een opgevoerde brommer, maar ook werd er bekeurd voor ondermeer het rijden op de stoep en door het rode licht en niet goed functionerende verlichting. Tevens was één van de bestuurders onder invloed van alcohol en blies 320 ugl.

21:40 25-MRT-04
loc.: PURMEREND, PURMERWEG

Politie zoekt getuigen beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op de Purmerenderweg. Een 16-jarig meisje uit Purmerend fietste donderdagavond rond 21.30 uur over deze weg in de richting van de Purmerdijk toen er ter hoogte van de Purmerringvaart plotseling een ongeveer 14-jarige, blanke jongen van circa 1.70 m lang de weg opstapte. Het meisje moest remmen, kwam ten val en verloor daarbij haar rugzak. De jongen had een mes in zijn hand. Het lukte het slachtoffer om weg te fietsen, maar haar blauwe Eastpack rugzak moest zij achterlaten.
In het bijzonder is de politie op zoek naar een man en een vrouw die het slachtoffer na de beroving tegemoet kwamen fietsen. De vrouw zat bij de man achterop en zij reden vanuit het Leeghwaterpark in de richting van de Purmerweg. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam Overwhere via 0900-8844.

06:16 26-MRT-04
loc.: ZAANDAM, POELENBURG/ JASPERSSTRAAT

Zaandammer aangehouden voor verlaten plaats ongeval

Na een verkeersongeval heeft de politie een 20-jarige Zaandammer in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht de bestuurder te zijn geweest van een auto die op de kruising Poelenburg/ Jasperstraat tegen een boom werd aangetroffen. Omdat de auto ook een lantaarnpaal omver had gereden, werd het elektriciteitsbedrijf door de politie gewaarschuwd. Ondanks dat de bestuurder de plaats van het ongeval had verlaten, kon hij door de politie worden achterhaald. De Zaandammer bekende het ongeval te hebben veroorzaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

13:52 26-MRT-04
loc.: ASSENDELFT

Politie zoekt vermiste 13-jarige jongen

De politie is op zoek naar een 13-jarige jongen uit Assendelft die vandaag door zijn moeder als vermist is opgegeven. De jongen zou rond 07.30 uur naar school gaan, maar had toen de woning al verlaten. Het gaat om een blonde jongen met een witte pigment vlek in het haar boven zijn linker oor. Hij is 1.70 m lang en heeft een normaal postuur en een slungelige loop. Hij droeg een grijze sportbroek met witte streep, een zwart jack tot in de taille met daaronder een witte sweater, zwarte sportschoenen en een zwarte wollen muts.


---- --