Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Ratten eten graag een hapje mee...

Voert u ook graag de eendjes in de gracht? En legt u in de koude maanden wat extra brood voor de vogels neer? Niet alleen vogels komen zo aan eten, maar ook ratten, duiven en ander ongedierte. En die richten erg veel schade aan. Vindt u dat ratten ook een hapje mee mogen eten?

Weer veel ratten
In het stadsdeel is weer veel overlast van ratten. Ratten richten veel schade aan door geknaag en gegraaf. Bovendien vormen ze een gevaar voor de gezondheid van mensen, omdat ze ziektes bij zich kunnen dragen, die op dier en mens overgedragen kunnen worden.

Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer probeert de ratten te bestrijden, maar dat lukt niet, als bewoners eten bij oeverranden en op straat blijven gooien.

U kunt de aanwezigheid van ratten voorkomen, door...
* Geen vogels zoals eenden of duiven te voeren. Ratten komen op de voedselresten op de grond af, of in het water af;
* Geen huishoudelijk afval in de omgeving van de woning weg te gooien;

* Afvalzakken niet buiten de aanbiedtijden aan de straat zetten. Ratten krijgen dan geen tijd om de zakken open te scheuren;
* Ramen en deuren goed af te sluiten (ook buitendeuren, kelderramen, buitenmuren en luchtroosters). Ratten zoeken via deze routes een schuilplaats;

* Wijs ook uw buren op deze leefregels.

Meer informatie
Heeft u vragen over afvalinzameling, raadpleeg dan de afvalwijzer op deze website, onder de rubriek Informatiebalie.

In de Stadsdeelgids is ook een afvalwijzer opgenomen. Deze gids is gratis af te halen bij de publieksbalie van het Tuinstadhuis, Plein '40-'45 nr. 1. U kunt uiteraard ook contact met het stadsdeel opnemen door het gratis servicenummer te bellen: 0800-023 11 22.