Radio Nederland Wereldomroep

Anthologie Koninklijk Concertgebouworkest wint Caecilia Prijs

RN Music, de muzieksectie van de Wereldomroep, heeft gisterenavond de Belgische Caecilia Prijs voor het eerste deel van de zesdelige CD-serie 'Anthology of the Royal Concertgebouw Orchestra' in ontvangst genomen. De prijs werd toegekend door het Comité van de Vereniging van de Belgische Muziekpers aan de beste klassieke muziek cd-opnamen die in 2003 zijn uitgebracht. De prijs werd uitgereikt in de categorie 'Historische uitgaven van uitzonderlijk belang'. De serie is een coproductie van MuziekGroep Nederland, het Koninklijk Concertgebouworkest en de Wereldomroep.

Op de 13 cd's van de eerste box (1935 - 1950) is het Koninklijk Concertgebouworkest te beluisteren onder leiding van een reeks illustere gastdirigenten, onder wie Walter, Furtwängler, Monteux en Von Karajan en de toenmalige chefdirigenten Mengelberg en Van Beinum. RN Music verspreidde de cd's onder 1500 partner radiostations over de hele wereld. MuziekGroep Nederland neemt de commerciële verspreiding in binnen- en buitenland voor haar rekening.

De prijs voor de Anthologie-box werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Brussel in ontvangst genomen door Lodewijk Collette, muziekproducer van RN Music. In zijn dankwoord benadrukte Lodewijk Collette het belang van de conservering én de openbaarmaking van historische opnamen uit de archieven van de publieke omroepen.

RN Music heeft als doel buitenlandse muziekliefhebbers te laten delen in wat Nederland op muziekgebied te bieden heeft. Zowel klassieke muziek als jazz, wereldmuziek, pop en rock passeren de revue. Aan ruim 5000 partnerstations biedt RN Music muziekproducties aan op cd en via satelliet. Voor meer informatie over de activiteiten van RN Music en de Wereldomroep kunt u kijken op www.rnmusic.nl en www.wereldomroep.nl.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiaments aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC verzorgt trainingen en adviseert media-organisaties in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.