Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams minister-president Bart SOMERS:

In het kader van de uitbreiding van Volvo Cars België in de haven van Gent, geeft de Vlaamse regering haar akkoord voor de oprichting van een PPS (publiek private samenwerking)-vennootschap door de Participatie- maatschappij Vlaanderen (PMV) en Sidico. Sidico is een buurbedrijf van Volvo Cars Gent en de aanliggende terreinen van Sidico zullen worden gebruikt voor de uitbreiding van Volco Cars. De PMV zal in het PPS- vennootschap 12 miljoen euro inbrengen voor de investeringen voor de verhuis van Sidico en de realisatie en financiering van de nieuw te bouwen infrastructuur.

Op voorstel van minister vice-president Renaat LANDUYT:

Op 10 maart werd het decreet tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijk- heid 'Toerisme Vlaanderen' aangenomen in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement. Het werd ter bekrachtiging en afkondiging voorgelegd aan de Vlaamse regering van 19 maart. Het laatste artikel van dit decreet bepaalt dat de Vlaamse regering de datum bepaalt waarop dit decreet in werking treedt. Het besluit treedt in werking op de dag van de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.


* * *

De Vlaamse regering hecht haar goedkeuring aan het ontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de federale Staat, de Gewesten en de Duitstalige Gemeenschap betreffende de opheffing van het samenwerkingsakkoord van 7 december 2001 over de ontwikkeling van buurtdiensten en
-banen. Ze keurt meteen ook principieel het voorontwerp van instemmingsdecreet ter zake goed. Het systeem van de dienstencheques werd ingevolge de Werkgelegenheids- conferentie grondig hervormd. De federale overheid neemt nu de dienstencheques voor huishoudelijke activiteiten volledig ten laste. Daardoor was het noodzakelijk dat de oude samenwerkingsovereenkomst werd vervangen door de nieuwe overeenkomst. Het voorontwerp van instemmingsdecreet wordt nog voor advies voorgelegd aan de SERV en aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Marleen VANDERPOORTEN:

Het Structuurdecreet bevat twee manieren waarop aan een opleiding een tijdelijke erkenning wordt verleend. Na een negatief accreditatiebesluit kan een instellingsbestuur om een tijdelijke erkenning op aanvraag verzoeken, op grond van een verbetertraject dat aan de Vlaamse regering wordt voorgelegd. Of er wordt een tijdelijke erkenning van rechtswege toegekend wanneer er tegen een negatief accreditatiebesluit een (jurisdictioneel) beroep wordt ingesteld. De Vlaamse regering keurt nu principieel een besluit goed dat uitvoering geeft aan deze decretale bepalingen. Het uitvoeringsbesluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

Na advies van de Raad van State keurt de Vlaamse regering definitief het besluit goed over de organisatie van het toezicht op de associaties in het hoger onderwijs. De minister van Onderwijs zal vijfjaarlijks de commissarissen aanduiden die toezicht moeten houden op de associaties in het hoger onderwijs. Een associatie is een vzw waaraan hogescholen en universiteiten, sinds de herstructurering van het hoger onderwijs, bepaalde beslissingsbevoegdheden kunnen overdragen. Aangezien deze beslissingsbevoegdheden belangrijke financiële gevolgen kunnen hebben voor universiteiten en hogescholen, is het evident dat de overheid toeziet op de correcte werking van de associaties.


* * *

Na onderhandelingen met de representatieve vakorganisaties en de inrichtende machten beslist de Vlaamse regering, onder voorbehoud van technisch nazicht, opnieuw principieel tot wijziging van de bestaande regelgeving inzake het pakket 'uren-leraar' in het voltijds secundair onderwijs. Het omvat onder meer een verhoging van de leerlingencoëfficienten voor de TSO- en BSO-opleidingen textiel, een herleiding van het pakket 'uren-leraar' van het Provinciaal Maritiem Instituut Oostende/Heist, de creatie van het onderdeel 'seminarie' als nieuwe vorm van aanwending van 'uren-leraar', opheffing van specifieke bepalingen voor de scholen in de BSD en andere actualiseringen. Het wijzigingsbesluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

Na onderhandelingen met de representatieve vakorganisaties en de inrichtende machten keurt de Vlaamse regering opnieuw principieel een besluit goed betreffende projecten 'Accent op Talent' tot herwaardering van het technische en beroepsonderwijs. Dit schooljaar lopen er 16 projecten in het kader van het onderwijsexperiment 'Accent op Talent'. Het doel van deze projecten is het technische en beroepssecundaire onderwijs een modern en aantrekkelijk imago te geven. Einddatum van de projecten is het schooljaar 2005 - 2006. Dit experiment loopt verspreid over heel wat - hoofdzakelijk secundaire - scholen. Er zitten slechts enkele basisscholen en centra voor volwassenenonderwijs tussen de voortrekkersscholen. Om deze scholen in staat te stellen hun innovatieve en vernieuwende rol optimaal te vervullen, krijgen ze van de overheid een 'licentie tot innovatie'. Dit laat hen toe om tijdens de duur van de projecten af te wijken van de bestaande regelgeving. De deelnemende secundaire scholen mogen bijvoorbeeld alternatieve leerplannen hanteren, hun lesspreiding differentiëren, leerlingen les laten volgen in andere voortrekkersscholen en leerlingen van verschillende leerjaren samen les laten volgen. Het besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN:

De Vlaamse regering wijzigt principieel het besluit van 5 mei 2000 inzake aanwijzing van de werken, handelingen of wijzigingen van algemeen belang en tot regeling van het vooroverleg met de Vlaamse Bouwmeester. Met de wijziging wordt er een bepaling toegevoegd aan het besluit van 5 mei 2000 waarin de werken van algemeen belang werden vastgelegd. Het besluit gaf uitvoering aan artikel 127 van het decreet van 18 mei 1999, dat bepaalt dat de Vlaamse regering via de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar beslist over de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag voor de aangeduide werken van algemeen belang in plaats van de klassieke vergunnings- verlenende overheid. Dit geldt eveneens als de aanvrager een publiekrechtelijke rechtspersoon is. Aangezien tot op heden luchthavens en hun aanhorigheden publiekrechtelijke rechtspersonen zijn, werden zij nog niet opgenomen in het besluit van 5 mei 2000. Onder meer door de nakende privatisering van luchthavenexploitant BIAC op de luchthaven van Zaventem en de lopende milieuvergunnings- aanvraag, kan dit een probleem vormen. Daarom wordt er met deze wijziging naar een oplossing gezocht. De besluitwijziging zal ook betrekking hebben op de militaire luchthavens en op de luchthavens van Deurne en Oostende. Het besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

Met het oog op de bespreking in het Vlaams Parlement bepaalt de Vlaamse regering haar standpunt inzake twee voorstellen van decreet betreffende Ruimtelijke Ordening. De voorstellen werden ingediend naar aanleiding van de houding van de Raad van State inzake bepaalde gewestplanvoorschriften en de juridische problemen die daaruit voortvloeien. Het voorstel van Patrick Lachaert geeft een aanvulling bij de overgangsbepaling betreffende het vermoeden van verval voor onbebouwde loten van verkavelingen vergund vóór 22 december 1970. Het voorstel van Kris Van Dijck, Jan Loones en Chris Vandenbroeke beoogt de invoering van de facultatieve mogelijkheid om bij koop van onroerende goederen een conformiteitsattest te vragen van door de overheid erkende externe deskundigen.


* * *

Met het oog op de bespreking in het Vlaams Parlement bepaalt de Vlaamse regering haar standpunt over drie voorstellen van decreet inzake successierechten. Doel van de twee voorstellen van Jan Loones, Kris Van Dijck en Chris Vandenbroeke is enerzijds een wegwerking van een discriminatie op het vlak van de volgorde van overlijden in artikel 50 van het Wetboek der successierechten en anderzijds een wijziging van artikel 48. Het voorstel van Frans De Cock beoogt wijzigingen aan artikel 48 en 56. Die betreffen vooral de drie tariefcategorieën voor de berekening van de successierechten. Hij wil een wijziging van de tarieven voor de derde categorie erfgerechtigden en een wijziging van de berekeningstechniek van de successierechten voor deze categorie.


* * *

Met het oog op de bespreking in het Vlaams Parlement bepaalt de Vlaamse regering haar standpunt inzake het voorstel van decreet van Wivina Demeester-De Meyer, Sonja Becq, Veerle Heeren, Johan De Roo, Jan Laurys en Erik Matthys houdende wijziging van artikel 109 van het Wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten. Doel van het voorstel is het tarief zoals bepaald in artikel 109 te reduceren van 1 % naar 0% zover het gaat om verdelingen na een echtscheiding.


* * *

De Vlaamse regering keurt de repliek goed op het Verslag van het Rekenhof in verband met het ontwerpdecreet houdende de eerste aanpassing van de Vlaamse algemene uitgavenbegroting 2004. Ze keurt ook de daaruit voortvloeiende amendementen bij het ontwerpdecreet goed. Die worden ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van Vlaams minister Paul VAN GREMBERGEN:

De Vlaamse regering beslist principieel tot oprichting van het privaatrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap (EVA) 'Vlaams agentschap voor rekrutering en selectie' binnen het beleidsdomein Bestuurszaken. Deze EVA integreert de beleidsuitvoerende taken die momenteel worden uitgevoerd door de cvba Jobpunt Vlaanderen en de afdeling Wervingen en Personeelsbewegingen binnen het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, inclusief de gedeconcentreerde cel 'Vlaamse Gemeenschap' van SELOR, het selectiebureau van de federale overheid. Het voorontwerp van oprichtingsdecreet wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

De Vlaamse regering keurt principieel het besluit goed inzake de erkenning en subsidiëring van jeugdherbergen, jeugdverblijfcentra, ondersteuningsstructuren en de vzw Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme (ADJ). Dit besluit bepaalt voor de individuele jeugdherbergen en jeugdverblijfcentra de subsidieaanvraag, het aanvragen van een personeelstoelage via een verantwoordingsnota en het indienen van een werkings- en financieel verslag. Daarnaast behandelt het besluit het verloop van een aantal administratieve procedures en vermeldt het de data die daarbij belangrijk zijn. Concreet worden voor wat de ondersteuningsstructuren en de vzw ADJ betreft, de inhoud van de beleidsnota's, het indienen van de begroting, het financieel verslag en het voortgangsrapport besproken. Het besluit wordt nu voor advies voorgelegd aan de Raad van State


* * *

De Vlaamse regering bepaalt haar standpunt over het voorstel van de federale overheid om enkel de overgangsregeling van de bijzondere wet van 5 mei 2003 tot instelling van een nieuwe berekeningswijze van de responsabiliseringsbijdrage ten laste van sommige werkgevers van de openbare sector aan te passen. De wet voert een federale bijdrage in om de gemeenschappen en gewesten te responsabiliseren voor de pensioeneffecten die worden gegenereerd door de stijging van de loonmassa van de vastbenoemde personeelsleden.


* * *

De Vlaamse regering hecht haar goedkeuring aan de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse Landschapmaatschappij (VLM) en de HAVI-GIS voor het maken van het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) voor de gemeentevennoten van HAVI-GIS door de VLM en de prefinanciering door HAVI-GIS. HAVI-GIS is een zuivere intercommunale die op 1 januari 2003 werd opgericht. HAVI-GIS bestaat uit 17 gemeentevennoten in de Noord- Westrand rond Brussel. HAVI-GIS biedt gemeentelijke ondersteuning als GIS-coördinator voor het instandhouden van de reeds gerealiseerde GIS-activiteiten. In samenwerking met de VLM zal HAVI-GIS werken aan het GRB. Het GRB is een databank met grootschalige referentiegegevens over het grondgebied van het Vlaamse Gewest. Het GBR wil een gemeenschappelijke, geografische basis vormen waarop alle gebruikers hun eigen gegevens kunnen enten.

Op voorstel van Vlaams minister Gilbert BOSSUYT:

Naar aanleiding van het Verdrag van Oslo van 15 februari 1972 ter voorkoming van de verontreiniging van de zee door het storten van afvalstoffen vanop schepen en luchtvaartuigen, werd op 12 juni 1990 een samenwerkingsakkoord gesloten tussen de Belgische Staat en de Vlaamse regering. Dit samenwerkingsakkoord wil de Noordzee beschermen tegen nadelige milieueffecten door baggerspecieoplossingen. Voor het uitvoeren van dit akkoord werd een ambtelijke werkgroep opgericht bestaande uit drie vertegenwoordigers van de Belgische Staat en drie vertegenwoordigers van de Vlaamse regering. Door de uitbreiding van de bevoegdheden van de afdeling Maritieme Toegang van de administratie Waterwegen en Zeewezen, alsook door het opnemen van andere functies door voormalige leden van de Vlaamse vertegenwoordiging, beantwoordt de huidige samenstelling van de werkgroep niet meer aan de samenstelling zoals goedgekeurd op 28 april 2000. Daarom stelt de Vlaamse regering een nieuwe Vlaamse delegatie voor met Freddy Aerts als voorzitter en Dirk De Brauwer, Koenraad Mergaert, Rita Van Ham en Frans Wambacq als leden.


* * *

De Vlaamse regering keurt, onder voorbehoud van technisch nazicht, principieel het besluit goed tot vaststelling van de algemene regels inzake erkenning en basissubsidiëring van mobiliteitsverenigingen en de subsidiëring van mobiliteitsprojecten. Enerzijds bepaalt het besluit de concrete voorwaarden voor de erkenning en de procedure die hiervoor moet worden gevolgd. Ook de wijze waarop de grootte van de basissubsidies wordt bepaald en de manier waarop deze worden toegekend, worden in het besluit uitgewerkt. Anderzijds behandelt het besluit de subsidiëring van mobiliteitsprojecten, waarbij vooral de beoordelingscriteria en -procedure aan bod komen. Het besluit wordt nu voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

De Vlaamse regering hecht haar principiële goedkeuring aan het besluit dat de eisen op het vlak van de energieprestaties en het binnenklimaat voor gebouwen vaststelt. Het gaat over gebouwen waarvoor een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning wordt ingediend na 1 januari 2006. Dit voorstel kadert binnen het protocol van Kyoto en binnen het Vlaamse Klimaatbeleidsplan dat streeft naar rationeel energiegebruik in de huishoudens en de tertiaire sector. Over het besluit wordt advies ingewonnen bij de SERV, de MiNa-raad, de Vlaamse Commissie voor Ruimtelijke Ordening (VLACORO) en de Cel Wetsmatiging.


* * *

Na advies van de SERV, de MiNa-Raad, de VREG en de Raad van State keurt de Vlaamse regering definitief het besluit goed tot vaststelling van de openbaredienst- verplichting, opgelegd aan de netbeheerders met betrekking tot de openbare verlichting. Het besluit bepaalt de begrippen 'openbare verlichting' en 'exploitatie'.


* * *

De Vlaamse regering beslist principieel tot oprichting van de intern verzelfstandigde agentschappen (IVA's) 'Agentschap voor Technische Opdrachten Mobiliteit' (ATOM) en 'Agentschap voor Wegen en Verkeer' binnen het beleidsdomein Mobiliteit. De oprichting van deze IVA's kadert in het project Beter Bestuurlijk Beleid (BBB) waarbij de beleidsdomeinen binnen de Vlaamse administratie worden geherstructureerd. Deze oprichtingsbesluiten worden nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Gilbert BOSSUYT en Vlaams minister Jef TAVERNIER:

Na advies van de MiNa-Raad en de SERV hecht de Vlaamse regering opnieuw haar principiële goedkeuring aan het besluit inzake energieplanning voor ingedeelde energie- intensieve inrichtingen en tot wijziging van het besluit van 6 februari 1991 houdende vaststelling van het Vlaamse reglement betreffende de milieuvergunning en het besluit van 1 juni 1995 houdende de algemene en sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne. Het besluit beoogt dat nieuwe bedrijven een energiestudie bij de aanvraag voor een milieuvergunning voegen. Ook voor belangrijke wijzigingen moet er een aparte energiestudie worden opgesteld. Voor bestaande inrichtingen volstaat een energieplan. Het doel van de energieplannen en -studies is om bedrijven aan te zetten tot rationeel energiegebruik. De exploitant dient uiterlijk tegen 1 januari 2005 in bezit te zijn van een conform verklaard energieplan. Tegen 30 oktober 2007 moeten alle rendabele maatregelen uitgevoerd zijn. Dit besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Adelheid BYTTEBIER:

Na advies van de SERV, het Sectorcomité XVIII en de Raad van State keurt de Vlaamse regering definitief het besluit goed tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap (IVA) 'Inspectie Welzijn en Volksgezondheid'. De oprichting van deze IVA kadert in het project Beter Bestuurlijk Beleid (BBB) waarbij de beleidsdomeinen binnen de Vlaamse administratie worden geherstructureerd.


* * *

Op 19 september 2003 keurde de Vlaamse regering het beleidskader goed voor een vernieuwd Vlaams minderhedenbeleid. De vaste plangroep Strategisch Plan Minderhedenbeleid (SPM) kreeg het mandaat om dit beleidskader te vertalen in een operationeel programma voor het vernieuwde minderhedenbeleid. De Vlaamse regering keurt nu het nieuwe strategische plan voor het beleid ten aanzien van etnisch-culturele minderheden goed tot op het niveau van de operationele doelstellingen, met inbegrip van de kritische succesfactoren en de acties die daaruit voortvloeien. De eerder opgerichte Interdepar- tementale Commissie Etnisch-Culturele Minderheden (ICEM) wordt opgedragen de acties voor te bereiden en hierover vóór 1 oktober 2004 aan de Vlaamse regering te rapporteren.


* * *

De Vlaamse regering beslist, na het advies van de Raad van State en onder voorbehoud van technisch nazicht, definitief tot instelling van een kindeffectrapport (KER). De verplichting tot opmaak van een KER geldt voor elk ontwerp van decreet voorzover de voorgenomen beslissing het belang van het kind rechtstreeks raakt. Het besluit bundelt drie eerder genomen besluiten ter zake.


* * *

Het mandaat van Petrus Vermeeren als bedrijfsrevisor bij het Vlaams Fonds voor de Sociale Integratie van Personen met een Handicap (VFSIPH) wordt met terugwerkende kracht verlengd vanaf 1 januari 2003 tot 31 december 2004.


* * *

De Vlaamse regering verlengt de benoeming van prinses Astrid als nationaal voorzitter van het Belgische Rode Kruis voor de periode van 1 januari 2004 tot 31 december 2007. Tevens wordt Anne Vleminckx benoemd als gemeenschapspenningmeester van Rode Kruis-Vlaanderen.

Op voorstel van Vlaams minister Patricia CEYSENS:

Na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse regering haar definitieve goedkeuring aan een uitvoeringsbesluit van het Oppervlaktedelfstoffendecreet. Het besluit bevat onder meer bepalingen over de oppervlaktedelfstoffen- plannen, de certificaten van herkomst inzake de natuurlijke samenstelling van de ontgonnen oppervlaktedelfstoffen en het efficiënt, rationeel en doelmatig benutten van de ontginningsgebieden.


* * *

Op 18 juli 2003 besliste de Vlaamse regering principieel tot uitvoering van de quotabepalingen van het Grinddecreet door een bijkomende zone voor berggrindontginning op het Kempisch plateau toe te wijzen. De Vlaamse minister bevoegd voor het leefmilieu werd belast om na te gaan welke de betekenisvolle effecten zijn voor de natuurlijke kenmerken van de speciale beschermingszones (vogel- en habitatrichtlijn- gebieden), waarbinnen de voorgestelde locaties gelegen zijn. De Vlaamse regering gelast de bevoegde minister een ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de berggrindgontginning ter beraadslaging voor te leggen.


* * *

De Vlaamse regering keurt de conceptnota lange- termijnvisie inzake deelname van Vlaanderen aan wereldtentoonstellingen en andere internationale evenementen goed. De nota wijst op het feit dat voor deelname aan wereldtentoonstellingen enkel 'landen' worden erkend door het Bureau International des Expositions (BIE) in Parijs, waardoor Vlaanderen slechts met een beperkte autonomie als partner kan optreden. Daarnaast stelt de nota dat het concept van wereldtentoonstellingen stilaan verouderd is en dat tevens het maatschappelijke draagvlak vermindert. Niettemin kan, in de federale context, een Vlaamse deelname opportuun zijn omwille van de noodzakelijke visibiliteit ten opzichte van de andere gefedereerde entiteiten.


* * *

De Vlaamse regering neemt kennis van de voorstellen van de Europese Commissie wat betreft de financiële perspectieven na 2006. Ze vormen een goede basis voor het debat dat de komende maanden zal worden gevoerd. Doel van de voorstellen is het bereiken van duurzame groei en het handhaven van de solidariteit in een uitgebreide Unie.


* * *

De Vlaamse regering keurt de rapportering aan het Vlaams Parlement goed over de naleving van het
Kinderrechtenverdrag in die landen waarmee Vlaanderen een decretaal goedgekeurd samenwerkingsverdrag heeft gesloten. Het verslag wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van Vlaams minister Jef TAVERNIER:

Het Europese programma 2000-2006 'Visserij buiten doelstelling 1' voorziet in Vlaanderen, naast steun aan investeringen in vissersvaartuigen en vissershaven- uitrusting, ook steun voor innoverende acties en door het bedrijfsleven gevoerde acties. Daartoe is evenwel ook 50% steun van de lidstaat noodzakelijk. De Vlaamse regering kent in dit kader een subsidie van 310.875 euro Vlaamse cofinanciering toe aan het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek, departement Zeevisserij, voor de uitvoering van het project Innovatiecentrum Duurzame en Ecologische Visserij. Er wordt een stuurgroep opgericht met vertegenwoordigers uit verschillende organisaties, die het project van nabij zullen opvolgen. Bedoeling is meer duurzame en milieuvriendelijke visserijtechnieken in de Belgische zeevisserij te introduceren. Het centrum zal onder andere een inventaris maken van milieuvriendelijke vismethodes die wereldwijd worden gebruikt en die technieken evalueren en kijken of ze ook in België bruikbaar zijn. Het project loopt voor 2,5 jaar.


* * *

De Vlaamse regering heeft zich, na advies van de Raad van State, definitief akkoord verklaard om de federale regeling over steunmaatregelen voor zaaizaden in Vlaamse wetgeving om te zetten. Zo wordt het Europese stabili- satiemechanisme ingebouwd op Vlaams niveau. De overheid heeft een maximumhoeveelheid waarvoor steun kan worden toegekend in de zaaigoedsector. Wordt deze maximale hoeveelheid een jaar overschreden, dan wordt de steun het volgende jaar verminderd.


* * *

Na advies van de Raad van State keurt de Vlaamse regering het besluit over de erkenning van de geïntegreerde productiemethode voor pitfruit en van de producenten die volgens deze methode telen, definitief goed. Op basis van die tekst kunnen de voorwaarden van de geïntegreerde productiemethode voor pitfruit worden vastgelegd in een lastenboek en particuliere instanties worden erkend als controleorgaan. Het besluit is een omzetting van de oude federale wetgeving naar Vlaams niveau. Het aantal producenten dat volgens deze methode teelt, neemt verder toe. Omwille van het gunstig effect op het milieu, wordt deze productiemethode eveneens ondersteund met Europese premies.

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


-----
einde

-----


---