Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 26 maart 2004

(


Nieuwkoop Getuigenoproep brand

Naar aanleiding van een brand in een bedrijfspand aan de Industrieweg op donderdag 12 februari jl. doet de Politie Hollands Midden op woensdag 31 maart een getuigenoproep na de nieuwsuitzending van TV West.
De uitslaande brand ontstond omstreeks 22.30 uur en verwoestte het pand volledig. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. De politie heeft nog enkele vragen.
Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Voorschoten Aanrijding
Bij een verkeersongeval op de Veurseweg zijn vrijdag 26 maart rond 12.40 uur meerdere auto's betrokken geraakt. Een 60-jarige man uit Biddinghuizen remde af om af te slaan naar een pompstation. De drie auto's achter hem konden op tijd remmen. De vierde automobilist, een 76-jarige vrouw uit Leiderdorp, kon echter niet meer op tijd remmen en reed tegen de auto voor haar waardoor de volgende twee auto's op hun beurt tegen elkaar aan reden. Alleen de auto van de Biddinghuizer werd niet geraakt. De Leiderdorpse is met onbekend letsel naar het Rijnland ziekenhuis gebracht. Een 82-jarige Leidenaar, de tweede automobilist achter de Biddinghuizer, is met onbekend letsel naar het Antoniushove in Leidschendam gebracht. De andere betrokkenen, een 32-jarige Voorschotense en een 36-jarige man uit Utrecht, raakten niet gewond.

Lisse Aanhoudingen na overval
De politie heeft drie personen aangehouden na een overval op een telecombedrijf. Twee personeelsleden waren op het ogenblik van de overval aanwezig. Twee mannen kwamen het bedrijf gemaskerd en met een vuurwapen binnen. De personeelsleden werden opgesloten in het bedrijf waarna men ervandoor ging met een geldbedrag. Via een getuigenverklaring kon de auto waarmee de overvallers zich verplaatsten, achterhaald worden. Een 19-jarige man uit Zoetermeer, een 21-jarige en een 22-jarige Leiderdorper konden worden aangehouden. Twee van hen zijn personeelsleden van het overvallen bedrijf.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --