Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


26 maart 2004


Man vast na diefstal Renault-stoelen.

De politie op de Noordwest-Veluwe heeft een 44 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van de stoelen uit Renault personenauto's. Ook pleegde de man verduistering van Renault-personenauto's.
De man kreeg de auto's mee voor een proefrit, waarna de stoelen er uit werden gehaald en elders werden doorverkocht. De auto's werden daarna elders, zonder de stoelen achtergelaten. De man bekende voorvallen in Ermelo, Nunspeet en Apeldoorn.
De stoelen met een waarde van ongeveer E 750,- zijn interessant omdat achterin een Renault Espace in een handomdraai een stoel kan worden bijgeplaatst.


Verdachten aangehouden na diefstallen uit recreatiewoning


De recherche op de NW Veluwe heeft twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van inbraken in diverse recreatiewoningen. Het betreffen een 36 jarige man en een 23 jarige vrouw uit Gennep en een 21 jarige man uit Cuijck.
Het drietal ging in wisselende samenstelling op pad en kwam de woningen binnen door een raam open te breken. Er werden met name geld, telefoons, video- en fotocamera's weggenomen. Er konden diverse goederen worden achterhaald en worden teruggegeven aan de benadeelden.
Een ander deel van gestolen spullen geringe waarde, werd dikwijls na de inbraak teruggevonden langs de snelwegen en op parkeerplaatsen.
In totaal werd in 16 recreatiewoningen, verdeeld over diverse parken in Oldebroek, Nunspeet, Apeldoorn, Brummen, Gennep, Horst en Bergh ingebroken.


Mishandelingen in Elburg opgelost


De politie heeft de afgelopen weken kans gezien om enkele aangiften van zware mishandeling op te lossen. Een 17 jarige jongeman uit Elburg werd op 28 februari jl kort na middernacht, bij het verlaten van een horecazaak aan de Jufferenstraat mishandeld. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld. Na onderzoek heeft de politie een 18 jarige Elburger aangehouden. Hij heeft de mishandeling bekend en de politie heeft intussen een proces-verbaal opgemaakt.


Los van bovenstaand incident werden later in dezelfde nacht nog twee mannen van 25 en 32 jaar uit Oldebroek ernstig mishandeld. Eén van hen werd per ambulance en het andere slachtoffer werd door de politie voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon in dit geval na enig speurwerk drie verdachten aanhouden. Drie Elburgse mannen, twee van 20 jaar en één man van 45 jaar werden aangehouden. Ook tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --