Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 26 maart 2004

Provincie Groningen 26-03-2004 -

Bedum: ongeval door overstekende kat
Een 38-jarige man uit Bedum is vrijdagochtend op de Waldadrift betrokken geraakt bij een verkeersongeval. De Bedumer reed in zijn auto en moest plotseling uitwijken voor een overstekende kat. Hierdoor reed hij met zijn auto over een middengeleider, waarna twee palen van de middengeleider werd gereden. Het voertuig liep aanzienlijke schade op en moest worden afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: kleine hennepplantage
Naar aanleiding van klachten uit de buurt over een sterke hennepgeur namen agenten vrijdagochtend een kijkje in een woning aan de Studentenlaan. In een slaapkamer werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met 146 planten. De plantage werd ontmanteld en afgevoerd inclusief alle toebehoren. De politie gaat de bewoner, die niet aanwezig was, nog horen over zijn illegale activiteit.

Groningen: dronken brommobielbestuurder
De politie hield vrijdagochtend op de Diamantlaan een 23-jarige bestuurder van een brommobiel aan die in de van Heemskerckstraat tegen een geparkeerde auto was aangereden. Na de botsing was de man doorgereden. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 1.0. De man kreeg een rijverbod en processen-verbaal worden opgemaakt.