Gemeente Hellevoetsluis


Wethouder Koster reikt prijzen uit aan de winnaars van de wedstrijd "De Gezonde Gemeente"

In december 2003 is de wedstrijd 'De gezonde gemeente' van start gegaan. Doel was dat inwoners in beeld of tekst hun idee van een gezonde gemeenschap uitbeelden. Diverse sponsors hebben prijzen beschikbaar gesteld voor deze wedstrijd en de gemeente heeft zelf euro 500,- beschikbaar gesteld voor het beste idee vanuit de scholen. Hoewel het aantal reacties niet erg groot is, zijn verschillende ideeën zeer bruikbaar en ondersteunen meestal het al bestaande beleid. Op 26 maart vond door wethouder Koster de uitreiking van de prijzen aan de winnaars plaats. De winnende ideeën hebben veelal te maken met de beleidslijnen die de gemeente eerder al heeft ingezet te weten: wijkbeheer, veiligheid en ouderenbeleid. De volgende winnaars zijn gekozen.

o De scholenprijs van euro 500,- gaat naar de brugklassers van het Jacob van Liesveldt voor hun spel 'De gezonde leerweg'.

o De basiscursus Sportklimmen van Warren's gaat naar Edwin Berrevoets (30 jaar) die gezondheid projecteert in één gebouw waar diverse activiteiten plaatsvinden van lichaamsbeweging, sociale contacten en voorlichting over gezonde leefwijze.

o Het theater/dinerarrangement in het kunstencentrum (beschikbaar gesteld door Theater Twee Hondjes en Theater-café Sam Sam) is voor mevrouw Moerman-Barendregt (80 jaar) die wijst op de relatie groenvoorziening en veiligheid voor ouderen (en kinderen).

o Het beautyarrangement van Sauna de Veste is voor mevrouw Sas-Bijl die Hellevoetsluis gezonder vindt worden als de gemeente meer aandacht besteedt aan historische en/of kunstwandelingen (ontspanning door inspanning) waarbij vooral veel gelegenheid tot uitrusten wordt geboden door regelmatig bankjes te plaatsen.

o Drie bewoners van het Evertsenplein, de heren Post, Schell en Rietkerk, hebben goed naar hun nieuwe woonomgeving gekeken en er een aantal opmerkingen over geplaatst. Deze opmerkingen betreffen bankjes/ontmoetingsplaatsen voor ouderen, meer groen op het plein en een beter bereikbare bushalte. Deze heren kregen een driegangen-diner incl. wijn aangeboden door restaurant Citta Romana.

o Een jeugdinitiatief werd beloond met een jeugdfiets van Klaassens; Shannen de Gooijer vindt dat naast lessen in een gezonde levensstijl er op school geleerd moet worden hoe je gezond kookt, want zegt zij 'gezond eten is belangrijk'. Daarnaast heeft zij een goed idee om als bestrijding tegen de hondenpoepoverlast speciale poepprullenbakken met hondenpoepzakjes te plaatsen.

o Mevrouw Beekman van de Grootenhoek maakt zich sterk om een Alzheimer café in Hellevoetsluis te starten. Omdat mevrouw Beekman niet zelf in aanmerking wilde komen voor een prijs, is voorgesteld een groep ouderen uit de Grootenhoek de mogelijkheid te bieden een groepsles voor ouderen naar keuze bij Yvonne's Lyfestyle Centre te volgen.