Gemeente Terneuzen

oprichting

Persbericht 26 maart 2004

STICHTING VOOR HULP AAN GEORGIË IN OPRICHTING

De gemeente Terneuzen neemt het voortouw bij de oprichting van een stichting voor hulp aan Georgië. Het feit dat de Terneuzense Sandra Roelofs nu presidentsvrouw is van Georgië, heeft verschillende inwoners, verenigingen en instellingen ertoe aangezet initiatieven te ontwikkelen die op één of andere manier een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van dit land.

In samenspraak met de ouders van Sandra Roelofs en vertegenwoordigers van het plaatselijke bedrijfsleven en serviceclubs wordt op dit moment de opzet, bemensing en de structuur van de op te richten stichting voorbereid.

De op te richten stichting wil fungeren als een kanaal voor humanitaire acties, maar ook als platform voor economische steun, met als belangrijkste doel het bundelen van krachten en initiatieven. Ook wordt niet uitgesloten, dat op termijn vanuit de stichting een stedenband tussen Terneuzen en een 'zusterstad' in Georgië zal worden vormgegeven.

De stichting zal met name contact zoeken met stabiele, niet-politieke doelen. Voor wat betreft de humanitaire hulp is de stichting SOCO, waarin Sandra Roelofs zelf nauw betrokken is, een prima ingang.

De gemeente Terneuzen roept inwoners, instellingen en verenigingen op, initiatieven te melden, zodat de krachten kunnen worden gebundeld. Initiatieven die reeds bekend zijn, worden in de nieuwe stichting ingebracht. Voorlopig is de afdeling Communicatie van de gemeente Terneuzen aanspreekpunt. Afgesproken is dat alle contacten met de stichting in oprichting en de familie Roelofs via deze weg verlopen.

Noot aan de redactie:
Als bijlage in PDF-formaat is een brief van Sandra Roelofs toegevoegd. Indien gewenst kan er ook contact worden gelegd met mevrouw Roelofs (de moeder van Sandra Roelofs)

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523