Gemeente Terneuzen

Zeldenrust

Persbericht 26 maart 2004

ONDERZOEK IN ANNAPOLDER, KRAAG EN ZELDENRUST

TERNEUZEN - Een onderzoek in de wijken Sint Annapolder, De Kraag en Zeldenrust moet de leefbaarheid van deze wijken aantonen en eventuele problemen in kaart brengen waarna oplossingen kunnen worden gezocht.

Om het leefklimaat in de wijken te achterhalen wordt een enquête gehouden onder inwoners van de wijk, leerlingen van diverse scholen en hangjongeren in de buurt. Het onderzoek wordt gefinancierd door gemeente en provincie. Na een eerste inventarisatie werd een plan van aanpak opgesteld. Volgende week worden de formulieren via buurtkrant 'De Hovenier' verspreid. In de week na Pasen zorgen de buurtvereniging en de basisscholen voor de inzameling. Ook de 'opbouwwerker' van het jeugd- en jongerenwerk is bij het onderzoek betrokken.

In de wijken bevinden zich onder meer drie basisscholen, twee middelbare scholen, diverse winkels en een ziekenhuis. Uiteindelijk zullen acties worden ondernomen om Sint Annapolder, De Kraag en Zeldenrust nog veiligere wijken te maken en de sociale veiligheid verder te vergroten.

De onderzoeksresultaten zullen ongeveer drie maanden na verspreiding van de enquêteformulieren bekend zijn. Deze resultaten worden tijdens een bijeenkomst gepresenteerd aan de wijkbewoners.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523