Dienstenbond CNV

NEFO Roden neemt uitzendkrachten aan ondanks ontslagaanvragen 26-03-2004

Naar aanleiding van de melding van vacatures via het uitzendbureau en de deining die hierdoor ontstaan is, lijkt het ons als CNV Dienstenbond verstandig u even bij te praten over hoe een en ander nu werkelijk is verlopen.

Vorige week vrijdag kwam het uitzendbureau PrimaJob bij het CWI te Roden om te melden dat zij op zoek waren naar 15-20 'inpakkers' voor Nefo. Omdat het bedrijf met name op zoek was naar jongeren (denk aan 16 tot 21 jaar oud) en het uitzendbureau die zelf weinig in het bestand heeft, werd er een beroep gedaan op het CWI. Dit betekende dat PrimaJob de werving van de gevraagde medewerkers bij het CWI wilde neerleggen.

Bevreemding
De desbetreffende CWI-adviseur heeft haar bevreemding uitgesproken over dit verzoek gezien de lopende ontslagaanvraag. Ze heeft met PrimaJob afgesproken dat het CWI bij NEFO zou informeren over het hoe en wat. Het hoofd van CWI Roden heeft contact opgenomen met de voorzitter van de OR omdat deze in de afgelopen periode als contactpersoon naar het CWI toe functioneerde. Vervolgens heeft deze navraag binnen het bedrijf gedaan en het CWI op de hoogte gesteld van het feit dat het uitzendbureau contact zou opnemen met het CWI. Dit is inderdaad gebeurd en is er gezegd aan het CWI dat het verzoek per direkt werd ingetrokken. Navraag van het CWI over het feit dat Nefo vacatures heeft, leverde het antwoord op dat dit te maken had met vervanging voor ziekte en het verwachte tussentijdse vertrek van medewerkers voor 1 juni a.s.. Daardoor zou werkkracht nodig zijn om de boel draaiende te houden.

Jurist
Gisteren (dinsdag) heeft naar aanleiding van onze signalen op ons verzoek een jurist van de CNV Dienstenbond die namens een lid de ontslagaanvraag via de kantonrechter begeleid ook navraag bij het CWI te Roden gedaan. Het CWI heeft ons bovenstaande bevestigd.

Brief
Inmiddels hebben we als gezamenlijke bonden een spoedbijeenkomst gehouden waarin we een brief richting de heer Hessing hebben geschreven. In die brief hebben we gevraagd om ons schriftelijk uitleg te geven. Inmiddels hebben we telefonisch contact met uw werkgever gehad. We hebben uit dit gesprek begrepen dat het op een misverstand zou berusten en dat de uitzendkrachten inderdaad maximaal tot 1 juni 2006 in dienst blijven vanwege piekbelasting.
Gezien de tweede Conimexlijn en (mogelijke) activiteiten van Unox heeft de heer Hessing telefonisch ons meegedeeld dat het niet zo kan zijn dat de huidige werknemers met ontslag gaan op 1 juni terwijl er nieuwe uitzendkrachten aan het werk blijven. Wij hebben hem gevraagd dat schriftelijk aan ons te bevestigen. In verband met zijn vakantie heeft de heer Hessing gezegd dat hij volgende week pas zal reageren.

Vragen?
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan horen we dat graag. U kunt hiervoor contact opnemen met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga, tel: (0512)583440 of e-mail: g.seffinga@cnvdibo.nl.