Gemeente Tilburg

26-3-2004
Nieuwe locatie voor tijdelijke studentenhuisvesting in het Stappegoorgebied
Circa 400 eenheden voor vijf jaar ten zuiden Tuincentrum Tilburg Zuid

Het college van burgemeester en wethouders stelt een nieuwe locatie beschikbaar voor 400 studenteneenheden ten zuiden van Tuincentrum Tilburg Zuid. Deze locatie wordt voor een periode van maximaal vijf jaar beschikbaar gesteld.
Dit is een van de acties in het kader van de aanpak van het kamertekort in Tilburg (Taskforce studentenhuisvesting).

In december vorig jaar opteerde het college nog voor een locatie ten westen van de prof. Goossenslaan in het Stappegoorgebied. Op 26 januari stelde de raad echter een gewijzigd Masterplan Stappegoor vast waardoor deze locatie als optie kwam te vervallen. Op deze plaats zal nu een megabioscoop herrijzen.
Omdat er veel waarde wordt gehecht aan het realiseren van huisvesting voor studenten heeft het college besloten een andere locatie te gaan zoeken en dat is de locatie ten zuiden van Tuincentrum Tilburg Zuid geworden.

Woningcorporatie WonenBreburg, de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen, Avans Hogescholen en de gemeente realiseren gezamenlijk op deze locatie circa 400 studenteneenheden. Het gaat hierbij om leegkomende panden van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De panden mogen maximaal vijf jaar op deze plaats blijven staan. Als alles volgens planning verloopt kunnen in het najaar studenten op deze locatie gaan wonen.

Om het woonklimaat op de locatie te versterken worden door WonenBreburg en de gemeente extra maatregelen getroffen ten aanzien van beheer. Daarnaast realiseert de gemeente tegen de A58 voor vijf jaar een geluidswerende voorziening in de vorm van een wand van containers. Nadrukkelijk wordt daarbij aandacht besteed aan de uitstraling van de containers bijvoorbeeld middels beschildering door kunstenaars.