Gemeente Goes

Persbericht

Huldiging Goese Sportkampioenen 2003

Op vrijdag 26 maart 2004 vindt de huldiging van de Goese Sportkampioenen 2003 plaats. De bijeenkomst is om 19.30 uur in het Stadhuis aan de Grote Markt in Goes. Tijdens deze avond wordt de Goese Sportprijs 2003 uitgereikt aan een opmerkelijke sportvrijwillig(st)er die veel voor de Goese sportwereld heeft gedaan. Ook wordt de Goese Sportstimuleringsprijs voor het sporttalent van 2003 uitgereikt.

Het programma voor deze avond is als volgt:

19.30 uur Ontvangst

19.45 uur Opening van de avond door de heer D.W. van de Merwe, voorzitter van de Goese Sportraad

20.00 uur Surprise-act

20.15 uur Huldigingen:

Goese Sportkampioen 2003 door mevrouw drs. D. van Ewijk, wethouder Sport

Goese Sportstimuleringsprijs 2003 door de heer G. Kosten, voormalig trainer van de Zwem- en Poloclub de Ganze

Speld van Verdienste door de heer C. Kortleve, oud-voorzitter van de Goese Sportraad

Goese Sportprijs 2003 door de heer D.W. van de Merwe, voorzitter van de Goese Sportraad

21.45 uur Surprise-act

22.00 uur Afsluiting onder het genot van een hapje en een drankje

De Sportprijs 2003 is door de Sportraad toegekend aan mevrouw A. Wagenvoort en de heer H. van Oost. Beiden hebben 30 jaar lang ononderbroken de Ganzetrek georganiseerd (het landelijk bekende zwemevenement van Goes) en bestuurs- en commissietaken vervuld bij Zwem- en Poloclub de Ganze.

De Sportstimuleringsprijs voor het meest belovende sportjeugdtalent in 2003 is voor Jark Zilverentant. Jark is het afgelopen jaar op verschillende onderdelen Nederlands Kampioen geworden in de zwemsport. Hij traint met de Nederlandse selectie voor gehandicapte zwemmers en is hard op weg zijn grote droom te verwezenlijken: de paralympics. De Sportkampioenen 2003 zijn leden van Voetbalvereniging Kloetinge, Zwem- en Poloclub de Ganze, Watersportvereniging Wolphaartsdijk, Atletiekvereniging AV '56, de Goese Roeivereniging Scaldis, Tennisvereniging 't Halve Maantje, ATB team X-treme, Forza Gymnastica, de Zeeuwse Windhonden Renvereniging en IJsclub de Poel.