Ingezonden persbericht

Funkband Gellybooty op tournee naar Tsjechië

UTRECHT, 20040128 -- De Utrechtse funkband Gellybooty vertrekt op 26 maart voor een korte tour naar het land van Nedved, Havel en pilsner:Tsjechië. In ruim een week tijd worden in ieder geval vijf steden aangedaan, waar de band een ongetwijfeld dampende funkshow neer zal zetten. In een aantal steden staan dubbeloptredens gepland met de in eigen land befaamde 'drumandjazzandbassband' Radium.NFO uit Brno, dat na Praag de grootste stad van Tsjechië is.


De Tsjechische contacten vloeien voort uit de uitwisseling in 2002 van Utrechtse bands naar Brno en vice versa in het kader van de stedenband tussen beide steden. Gellybooty heeft toen in Club Fleda in Brno een onuitwisbare indruk achtergelaten met een korte maar zeer heftige funkset. De enthousiaste reacties daar zijn reden genoeg om ook de rest van Tsjechië kennis te laten maken met Neerland's funkhoop in bange dagen.

Gellybooty is sinds jaar en dag een van de voortrekkers in de toch omvangrijke Nederlandse funkscène. De band heeft in de elf jaar van zijn bestaan een compleet eigen geluid ontwikkeld, waarin buitencategorie funkgrooves naast mooie soulvolle liedjes staan. Gellybooty is als live-band een begrip vanwege de gevarieerde, swingende en energieke optredens. Ook op de plaat zijn ze niet te versmaden: de beide cd's GEMS (1999) en SKIN (2002) werden in de pers zeer goed ontvangen. Een nieuwe cd verschijnt begin dit jaar.

Voor meer informatie over Gellybooty, concertoverzicht, biografie, etc. zie: www.gellybooty.com
Voor nóg meer informatie, interviews, etc. kunt u contact opnemen met Iman Spaargaren (06-22615009) of Martijn Haan (030 - 243 89 02 's avonds) of mail naar info@gellybooty.com.



Ingezonden persbericht