Gemeente Heerlen

b e r i c h t

r
i
c
h
t

Putgraafparking geopend

Vanaf 27 maart 2004 is de parkeergarage aan de Putgraaf geopend. In de garage zijn 339 parkeerplaatsen. Hiermee verwacht de gemeente het parkeertekort in het centrum grotendeels op te lossen. Auto's op zoek naar een parkeerplek hoeven hierdoor ook niet meer lang rond te blijven cirkelen, waardoor het centrum beter bereikbaar blijft.

Zowel voor auto's als voetgangers is de Putgraafparking -zoals de garage heet- bereikbaar vanaf de Putgraaf. Daarnaast is er voor voetgangers een extra in/uitgang aan de Plaarstraat. De openingstijden zijn vooralsnog als volgt:
- maandag t/m woensdag van 07.00 tot 21.00 uur
- donderdag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 23.00 uur. Gedurende deze tijden kunt u de parkeergarage in rijden. Uitrijden is ook mogelijk buiten de openingstijden. Als er een koopzondag of groot evenement op zondag is, dan is de garage uitzonderlijk ook op deze dagen geopend.. De parkeergarage zal -net als de Teleparking- worden geëxploiteerd door de Parkeer Heerlen BV, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Heerlen en Q-Park.

Officiële opening

De garage wordt op 26 maart om 15.30 uur geopend door wethouder Prickartz van de gemeente Heerlen met het luiden van de klok in de kapel aan de Putgraaf (naast de parkeergarage). Deze klok wordt -na 32 jaar weggeweest te zijn- teruggeplaatst als sluitstuk van de renovatie van de kapel. De noodklok van het in 1936 gestichte Karmelietessen klooster werd geluid als de kas leeg was (geen brood op de plank). Vervolgens trokken de zusters door de buurt en gingen langs bij het tegenover gelegen ziekenhuis om bij bewoners en dokters geld op te halen. In 1972 zijn de laatste zusters vertrokken en is ook de klok verdwenen. De klok wordt in de toekomst niet meer gebruikt als noodklok, maar ingezet bij het inluiden van de heilige mis.