Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

We lopen te HOOP tegen onderwijs te koop

Utrecht 24 maart 2004 - Platform PuinHOOP reist woensdag en donderdag door het land om, in de geest van Luther, overal stellingen over het Hoger Onderwijs en het Hoger Onderwijs en Onderzoek Plan (HOOP) te spijkeren op onderwijsgebouwen. Verder wordt de grote onderwijsdemonstratie van 26 maart gepromoot. Om donderdag 10.30 bij de Aula te Delft zal de bekende rapper Mc Hank de voor deze gelegenheid geschreven Nijs rap laten horen.

Het Platform reist woensdag achtereenvolgens naar Wageningen, Nijmegen en Eindhoven. Donderdag worden Delft, Den Haag en Leiden bezocht. In Delft zal om 10.30 Mc Hank een rap ten gehore brengen met de titel: "We lopen te hoop tegen onderwijs te koop". De tekst van deze rap is vanaf donderdagochtend (10:30) te verkrijgen bij het Platform PuinHOOP. In Den Haag ontkomt ook het kantoor van het InnovatiePlatform niet aan de stellingen-actie. Eén van de stellingen die daar op de muur wordt gespijkerd, luidt: "Het bejubelde Finse onderwijsmodel stoelt op forse publieke investeringen en het ontbreken van collegegeld".

Op 26 maart om 14.00 uur vindt uiteindelijk de grote onderwijsdemonstratie op de Dam in Amsterdam plaats. Deze actie wordt inmiddels ondersteund door vele organisaties in het land. AbvaKabo FNV, CNV en de Algemene Onderwijsbond (AOB) ondersteunen het protest van Platform PuinHOOP. Ook studentenraden, fracties en lokale vakbonden in veel studentensteden hebben zich achter de actie geschaard. Bovendien hebben veel organisaties, zoals VSNU, HBO-raad, ISO en verschillende universiteiten en hogescholen door het land, laten weten dat ze forse kritiek hebben op de plannen in het HOOP.