Digitale Gemeente Houten

Hoogste punt "de Weteringhoek" bereikt

vrijdag 26 maart 2004 - Bron: Reinaerde

Reinaerde, de organisatie voor dienstverlening aan mensen met een handicap in de regio Utrecht, de Algemene Woningstichting Houten en Holding Fripon, zijn een uniek samenwerkingsproject gestart: De Weteringhoek te Houten. Hier integreren kinderen met en zonder handicap op een natuurlijke manier met elkaar. Maar ook een groep verstandelijke gehandicapte volwassenen zal het pand betrekken. De dagbesteding van deze groep cliënten omvat onder meer het kopieerwerk en het voorbereiden van de maaltijden.

Vandaag wordt gevierd dat het gebouw de Weteringhoek haar hoogste punt heeft bereikt. Naar verwachting zal het pand vanaf half augustus in gebruik genomen worden. In totaal kunnen er 120 kinderen terecht in de Weteringhoek, gelegen aan de rondweg in Houten. Fripon vestigt in het pand haar kinderdagverblijf ZjoeZjoe. Er is plaats voor veertien babys, zestien peuters, veertien dreumesen en zestig kinderen op de naschoolse opvang.

Namens Reinaerde, dienstverlening aan mensen met een (verstandelijke) handicap, komen hier veertien kinderen van Olleke Bolleke uit Nieuwegein. Dit zijn kinderen met een achterstand of een verstandelijke handicap in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Door al deze groepen samen in één pand onder te brengen, ontstaat er een natuurlijke integratie. De groepen hebben ieder een eigen ruimte, maar zullen elkaar onder andere ontmoeten in de hal of de tuin. Ook de leidsters van Reinaerde en de reguliere kinderopvang zullen nauw gaan samenwerken.

Wat het project nog unieker maakt, is dat de dagbesteding voor volwassenen met een handicap, aan het kinderdagverblijf is gekoppeld. Deze dagbesteding bestaat onder anderen uit het verzorgen van kopieerwerk, het voorbereiden van de maaltijden et cetera.

Een uniek project in Nederland, volgens de heer Bexkens, manager herhuisvesting van Reinaerde. Het bijzondere, gemengde gebruik van het gebouw, stelt bijzondere eisen aan het pand. Zo maakte de architect gebruik van de Chinese- en Romeinse bouwkunst. Hierdoor is een gezonde, veilige en rustige leefomgeving gecreëerd.

Wilt u informatie over het kindercentrum ZjoeZjoe of plaatsing op dit kindercentrum, dan
kunt u contact opnemen met Kindercentrum De Beun, onderdeel van Holding Fripon, telefoonnummer 030 - 63 807 68

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).